Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Ga jij op zondagochtend in je eentje in de koffiebar zitten met een boek? Dat is een goed teken!

5 signalen die erop wijzen dat je weer klaar bent om te daten na die break-up

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Toegegeven, daten is lastig. Zeker als je er net een lange relatie hebt opzitten en opnieuw op de singlemarkt gesmeten wordt. Het kan dan ook best een tijdje duren voor je opnieuw eens met iemand op café gaat en je je aan hem of haar openstelt. Toch zijn er enkele signalen die erop wijzen dat je er helemaal klaar voor bent.

1. Je ziet in dat je zelf ook fouten hebt gemaakt


Ook wij schuiven de schuld aan het begin van een break-up maar wat graag in de schoenen van onze ex. Toch is die break-up vaak het hoogtepunt van een reeks dingen die verkeerd zijn gelopen, en daar hebben jullie beiden wellicht een rol in gespeeld. Kan jij objectief terugkijken op die strubbelingen én herken je je aandeel daarin? Damn girl, dan verdien je een gouden medaille (en een avondje uit). Het klinkt bovendien alsof je er vrede mee genomen hebt en een ander weer in je leven kan vertrouwen.

2. Je stemt vaker in op voorstellen


Wanneer je door een heftige break-up gaat, is de kans groot dat je heel wat sociale activiteiten afzegt. Je hebt op dat moment dan ook niets meer nodig dan die comfy zetel, een dekentje en je favoriete serie op Netflix. Logisch ook, want je moet dan ook eerst het een en het ander verwerken. Klinkt een uitje naar de cinema met je vriendinnen weer verleidelijk? Gooi dan regelrecht die onesie aan de kant en hijs je in die jumpsuit, want dat betekent dat je je (liefdes)leven weer in handen wil nemen.

3. Je merkt plots hoe knap die collega van jou wel niet is


‘Wow, die Maxim die zo’n twee bureaus verderop zit, heeft wel erg brede schouders. Om over zijn zachtaardige karakter nog maar te zwijgen.’ Als je zulke uitspraken na een tijdje weer over je lippen kan krijgen, dan mag je er zeker van zijn: je bent op de goede weg om opnieuw iemand in je leven toe te laten. Jawel, niet voor één nachtje, maar wel voor verschillende dates en misschien wel een plekje aan de kersttafel.

4. Je doet iets leuks voor jezelf


Je hart is gebroken dus het minste dat je verdient, is een flinke dosis zelfliefde! Of het nu gaat om die designertas die je bijna een maandloon kostte of die ontspannende massage: er is maar één ding waarop jij je nu moet focussen en dat is jezelf. Niet die afschuwelijke ex! Wedden dat die kleine cadeautjes je er weer aan herinneren dat je 100 % de moeite waard bent?

5. Je vindt het niet eng om ergens alleen naartoe te gaan


Was jouw ex niet alleen je lief, maar ook je partner in crime? Dan heb je er vast heel wat avonturen samen opzitten. Het is vast dan ook een beetje eng om plots weer dingen alleen te moeten doen. Uiteraard leun je in het begin hard op je vrienden en familie, maar ooit moet je weer op je eentje de deur uit stappen. Ga jij op zondagochtend op je eentje met een goed boek in die koffiebar zitten? Dan is dat een goed teken en mag je daar best trots op zijn.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '