Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zorg er vooral voor dat jullie allebei genieten.

10 dingen die je moet weten vóór je hem orale seks geeft

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

We weten hoe beangstigend eerste keren kunnen zijn. Dus het is logisch dat je je ook druk maakt over de allereerste keer dat je hem orale seks geeft. Toch is dat helemaal niet nodig, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten vóór je hem de eerste keer pijpt, en die sommen wij voor je op.

1. Gebruik een condoom


Zowel via pijpen als via beffen kunnen seksueel overdraagbare aandoeningen doorgegeven worden. Het is dus eigenlijk de bedoeling dat je, net als bij penetratie, bij orale seks ook een condoom gebruikt, of in het geval van beffen, een beflapje. Toch is dit niet iets wat veel mensen doen, terwijl het wel zou moeten. Gebruik dus te allen tijde een condoom.

Wil je vriendje dit niet, maar jij wel? Ga dan eens na of hij wel zo goed voor je is, als hij je wensen niet respecteert. Willen jullie orale seks echt allebei zonder condoom doen, zorg er dan voor dat je elkaar honderd procent kan vertrouwen. Hebben jullie vóór elkaar al eens seks gehad? Laat je dan allebei testen bij de dokter op soa’s. Zo zijn jullie er zeker van dat jullie geen ziektes hebben en kunnen jullie elkaar zorgeloos oraal bevredigen. Wil je ook vrijen zonder condoom? Zorg er dan voor dat je een ander anticonceptiemiddel gebruikt dat je ook beschermt tegen zwangerschap!

2. Beslis op voorhand of je wil slikken of niet


Als jullie er zeker van zijn dat jullie allebei geen soa hebben en dus beslissen om geen condoom te gebruiken, dan is er iets waar jij zelf rekening moet houden. Als je vriendje namelijk klaarkomt, zal er sowieso sperma vrijkomen en zonder condoom moet iets anders dit opvangen. Het is nu dus aan jou om te beslissen of hij wel in je mond mag klaarkomen en of je zijn sperma wil doorslikken of uitspuwen. Die keuze is volledig aan jou, niet aan hem! Wat je wel moet doen, is hem even op voorhand duidelijk maken wat je wel en vooral niet wil.

3. Vraag om hygiëne


Sommige jongens zijn van zichzelf superhygiënisch en gaan zich vlak voor de vrijpartij nog wat opfrissen. Andere zijn daar wat minder mee bezig en dat kan wat onaangenaam zijn voor jou (lees: vies geurtje). Vraag dus gerust zelf op voorhand of hij zich wat wil opfrissen daar beneden. Er is niets mis met die vraag! Hij zou van jou hetzelfde verwachten als hij jou zou bevredigen. Hygiene is everything!

4. Schrik niet


Wat je je voorstelt bij een penis en alles errond is voor elk meisje anders. Toch moet je opletten met bepaalde verwachtingen. Het is bijvoorbeeld niet omdat jij helemaal geschoren bent dat dat bij hem ook het geval zal zijn. Misschien zelfs het tegendeel! Heb je al een vriendje gehad? Denk dan niet dat je nieuwe lief er hetzelfde zal uitzien daar beneden. De ene jongen heeft veel haar, de andere weinig. De ene jongen scheert zich, de andere helemaal niet.

5. Wees niet onzeker


Eigenlijk is orale seks geven gemakkelijker dan velen denken. Het is iets natuurlijks en gaat eigenlijk meestal vanzelf. No stress! Ben je toch onzeker over het hoe en wil je het echt goed doen? Lees dan hier hoe je moet pijpen. Dit is een richtlijn en niet meteen noodzaak. Het belangrijkste is en blijft dat jij je er goed bij voelt en dat jullie allebei genieten.

6. Let op met je tanden


Hoe je pijpt, is volledig aan jou. Toch is er één belangrijk detail waar je heel goed mee moet opletten: je tanden. Bijt niet en probeer je lippen wat over je tanden te leggen, zodat je hem geen pijn doet.

7. Ga geen inspiratie zoeken


Ben je echt bang om iets fout te doen (ook al kan dat niet) en wil je op internet meer informatie vinden? Ga dan geen inspiratie halen bij porno. Die scenario’s zijn vaak héél onrealistisch en volledig overbodig. Een realistische informatiebron is bijvoorbeeld de link die we hierboven vermeldden. Het belangrijkste is dat je je amuseert.

 8. Laat je niet respectloos behandelen


Seks draait om jullie behoeftes en liefde voor elkaar, niet alleen om zijn plezier! Orale seks is iets héél intiems en hij moet dan ook, zoals altijd, respect voor je hebben. Doet hij dingen waarbij je je ongemakkelijk of slecht voelt? Zeg hem dat dan of ga weg. Als je vriendje je niet goed behandelt, is dat dan wel de persoon waarmee jij de liefde wil bedrijven?

9. Hou water dichtbij


Het is een goed idee om water naast je te zetten, want achteraf zal je sowieso wel nood hebben aan wat verfrissing!

10. Denk aan de gevolgen


Je zou het niet verwachten, maar orale seks vergt echt veel energie en moeite. Hou dus rekening met bepaalde gevolgen achteraf, zoals kaakpijn! Dit kan vooral voorkomen als hij wat groter is of als hij wat tijd nodig heeft gehad om klaar te komen. Hoe dan ook, het is hard werken! Je mag gerust af en toe eens pauze nemen en dat moet hij begrijpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '