Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een kapsel voor iedere dag van de week.

HOW TO: zo draag jij je paardenstaart 7 keer anders

Een paardenstaart is als je favoriete jeansbroek: altijd een goede optie als je het even niet meer weet. Met deze how to’s draag jij je paardenstaart toch iedere dag anders.

Hoog, hoger, hoogst


Bedankt Ariana Grande, om de hoge, strakke paardenstaart helemaal terug te brengen. Leuk extraatje: zo’n strakke paardenstaart geeft je automatisch een facelift (maar mogelijk ook een beetje hoofdpijn).

How to

Kam je haar strak naar boven en maak vast met een dun haarelastiekje dat je staart goed op z’n plaats houdt. Je kan je haar nog extra liften door boven je haarelastiekje een kokervormig haaraccessoire te dragen.

Gezien bij Byblos.

Staart meets vlecht


Een leuke variant op de hoge paardenstaart is deze strak gevlochten paardenstaart. Heel snel gemaakt als je lange lokken hebt, maar je kan net zo goed valsspelen met extensions die je mee in je staart vlecht.

How to

Volg dezelfde stappen als voor de hoge paardenstaart. Na het vastmaken kan je je staart beginnen vlechten. Doe dat zo strak mogelijk en werk eventueel af met een glansspray om je vlecht extra te laten shinen.

Gezien bij Mark Fast.

Gestrikt


Strikken en haarlintjes zijn nog steeds in. Knoop een lintje rond je haarelastiekje of doe het op twee plaatsen doen. Hoe groter de strik, hoe groter het statement.

How to

Maak een hoge staart en maak vast met een haarelastiekje met strikdetail of knoop zelf een lint rond het elastiekje. Vervolgens maak je ook onderaan je staart, zo’n 4 centimeter boven het uiteinde, een strik vast.

Gezien bij Wickstead.

Stop, waffletime!


Alles uit de nineties is terug. Yep, gewafeld haar hoort daar ook bij. Een lage of hoge paardenstaart geef je een moderne twist door een paar lokken te krullen met een wafeltang. Op deze manier krijgt je paardenstaart een volumineus en dynamisch effect.

How to

Borstel je haar goed door en gebruik een wafeltang om hier en daar een lok (of de helft van een lok) te wafelen. Vervolgens neem je je haar achteraan samen en maak je een hoge of lage paardenstaart. Let op: borstel je haar zeker niet meer nadat je het gewafeld hebt. Doe je dat wel, dan verdwijnt het wafeleffect en krijg je fluffy lokken in de plaats.

Gezien bij Stella McCartney.

Less is more


De makkelijkste en snelste manier om een simpele paardenstaart eleganter te maken is door een lok uit de staart rond je elastiekje te wikkelen. Je maakt de ‘knot’ zo dun of dik als je zelf wil en het kan zowel bij een hoge als lage staart.

How to

Borstel je haar naar achteren en maak een hoge of lage staart. Neem een lok uit je staart en wikkel die rond je haarelastiekje tot je bijna aan het einde van je lok bent. Maak het einde onder je staart vast met een of twee subtiele schuifspeldjes. Fixeer met wat haarlak.

Gezien bij Bee Queen.

Vlechtwerk


Deze gevlochten staart is iets moeilijker om bij jezelf te maken, maar mits wat oefening lukt het (we tried). Als je houdt van een strak kapsel waarbij er geen haartjes meer in je gezicht hangen, is dit iets voor jou.

How to

Vlecht je haar op je achterhoofd in tot je bij je nek uitkomt. Daar maak je de vlecht vast met een dun haarelastiekje. Borstel je staart vervolgens nog even goed door zodat je een mooi contrast krijgt tussen de strakke vlecht en het losse haar.

Gezien bij La Perla.

Bubble up


Hoe langer je staart, hoe mooier deze bubble ponytail. Heb je kort haar, dan kan je ook hier met extensions werken die je staart verlengen. Het is een gedurfde maar wel heel eigentijdse look.

How to

Maak een hoge paardenstaart en kam je haar goed door. Maak je staart bovenaan vast met een dikkere haarelastiek of scrunchie en wikkel om de 4 à 5 centimeter een fijn haarelastiekje rond je staart. Trek de stukken staart tussen de elastiekjes wat los voor een boller effect.

Gezien bij Marc Valvo.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '