Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Uit het boek 'Mijn huid' van Caroline Thilemans (Lannoo)

Welke producten heb je juist nodig en in welke volgorde moet je ze aanbrengen?

OVERZICHT: dit is de makkelijkste manier om je gezicht te reinigen

Er bestaan heel wat misverstanden over hoe en in welke volgorde je verzorgingsproducten moet gebruiken. Caroline Thilemans vertelt in haar boek ‘Mijn Huid’ welke producten je nodig hebt en wanneer je ze moet gebruiken.


De eerste en de allerbelangrijkste stap is het reinigen van je gelaat. Je huid dient twee keer per dag gereinigd te worden. ’s Avonds moet je make-upresten, zweet, pollutie en vervuiling verwijderen. ’s Morgens moeten zweet en talg verwijderd worden; je hebt immers acht uur op hetzelfde hoofdkussen geslapen.

De basisverzorging: stap voor stap


De reinigingsmelk breng je onverdund aan op je gelaat. Je neemt ongeveer een hoeveelheid ter grootte van een twee-euromunt in je handpalm en verdeelt die over je gelaat. Je mag de reinigingsmelk gerust een tijdje inmasseren. Hierna verwijder je de melk met een washandje en lauwwarm water. Nadien gebruik je best ook een tonic of een toner om de laatste restjes weg te nemen en je poriën te sluiten.

Ochtendreiniging


Je kunt uiteraard dezelfde reinigingsmelk gebruiken als ’s avonds. Gebruik ook elke ochtend een toner en vervolgens je beschermende dagcrème. Deze gaat de vocht/vetbalans in jouw huid herstellen en levert de nodige vitaminen en antioxidanten. Je dagcrème zal je huid ook beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals wind, koude en zon.

Het lijkt jong maar vanaf je 25ste mag je gerust een oogcrème gebruiken of een lichte anti-ageing dagcrème. Er zijn drie types oogcrème op de markt: Een ooggel voelt koud aan en gaat de wallen onder de ogen verminderen. Een ooggel moet je steeds ’s morgens gebruiken voor een wakkere en frisse blik.  Er bestaat ook een oogcrème of corrector die donkere kringen aanpakt en ze licht camoufleert. Deze crème is licht getint en breng je ’s morgens aan, eventueel na je ooggel. Tot slot gaat de klassieke oogcrème de kraaienpootjes verminderen. Je oogcrème breng je ’s morgens en ’s avonds aan voor je dagcrème.Tokkel de crème zachtjes in met de vingertoppen. Ga hier liefst niet wrijven want de huid rondom de ogen is veel dunner en fragieler.

Verder heb je zeker ook al gehoord van een serum. Een serum is lichter van textuur dan een dagcrème en bevat een hogere concentratie werkzame bestanddelen. Een serum gebruik je ’s morgens en ’s avonds voor je crème. Je hoeft het niet het hele jaar door te gebruiken. Enkel wanneer je huid een oppeppertje nodig heeft, bijvoorbeeld bij het wisselen van de seizoenen of in tijden van stress.

Avondreiniging


’s Avonds begin je met het reinigen van je ogen. Een oogmake-upremover op oliebasis werkt het snelst. Mensen met gevoelige ogen gebruiken bij voorkeur een oogmake-upremover op waterbasis. Er bestaan verschillende soorten reinigingsproducten voor het gelaat, allemaal met verschillende samenstellingen. Voor de meeste huidsoorten is een reinigingsmelk het meest geschikt.  Een reinigingsolie is vooral aangeraden bij drogere of oudere huid, een gel of mousse enkel bij vette of acnehuid. Een reinigingswater is geschikt voor mensen met een normale huid, zonder huidproblemen en die geen make-up dragen.

Bron: ‘Mijn Huid’ van Caroline Thilemans (Lannoo – € 19,99)


Nog meer beauty: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '