Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wil je teleurstelling vermijden? Steek dit overzicht dan niet te ver weg.

Van je kapsel tot je manicure: een tijdlijn van de afspraken die je moet plannen voor je huwelijk

De grote dingen zoals de zaal, de bloemen en de bruidstaart liggen allemaal vast, maar heb je al eens nagedacht over welk kapsel en welke manicure je wil als bruid? Een Pinterestbord is het halve werk, maar wanneer moet je al die afspraken nu het beste plannen? Wij hebben het voor jou in een handig overzicht gegoten.


Je haar en make-up zijn natuurlijk het belangrijkst, maar er zijn nog heel wat andere beautybehandelingen die je kan boeken voor jouw big day. Wil je nog een gezichtsbehandeling laten doen? Dan plan je deze best geen drie weken op voorhand in. En wat met je nagels? Je wil natuurlijk niet dat je man die prachtige trouwring aan je ringvinger met een reeds uitgegroeide manicure moet schuiven. Net daarom gingen wij op zoek naar het ideale schema waardoor jij er op je mooist uitziet op je grote dag.

6 maanden op voorhand: gezichtsbehandelingen


Kan jouw huid a little something extra gebruiken voor je trouwdag? Dan boek je deze best ruimschoots op voorhand. Enerzijds duurt het even voor je resultaat ziet en heb je soms meerdere sessies nodig om het gewenste effect te bereiken. Daarnaast kan je niet altijd voorspellen hoe je huid zal reageren op zo’n behandeling. Als het je eerste keer is, wil je de facial in kwestie dus zeker ruim op voorhand al eens proberen. Je laatste gezichtsbehandeling wil je ook ten laatste twee weken voor je huwelijk inplannen.

6 maanden op voorhand: oefensessie voor je make-up


Als we trouwen, willen we er natuurlijk op ons mooist uitzien en daar kan make-up natuurlijk een handje bij helpen. Belangrijk is dat je goed weet wat je wil en dat je het op voorhand al eens uitprobeert. Je wil op de ochtend van je huwelijk immers niet vaststellen dat die bronzy make-uplook toch niets voor jou is. Daarnaast versterkt een oefensessie ook de band tussen jou en je visagiste.

6 maanden op voorhand: bedenk welk kapsel je wil


Niet alleen je make-up wil je vooraf al eens proberen, maar ook voor je kapsel ga je op voorhand al best eens langs bij de kapper. Ga op zoek naar inspiratiefoto’s op Instagram en Pinterest en laat deze tijdens je oefensessie zien aan je haarstyliste. Ook belangrijk: zorg ervoor dat je bruidskapsel één geheel vormt met je make-up en je jurk.

2 tot 3 weken op voorhand: laat je wimpers doen


Ga jij gegarandeerd huilen op je trouwdag, maar wil je niet dat je mascara uitloopt? Dan wil je misschien wimperextensions laten zetten. Als het je eerste keer is, probeer je het best al eens uit voor je grote dag zodat je perfect weet wat je mag verwachten. Extensions blijven gewoonlijk zo’n vier tot zes weken zitten, maar zijn op hun mooist ongeveer twee weken nadat je ze liet zetten. Liever geen wimperverlenging, maar kunnen je wimpers toch wat meer va-va-voom gebruiken? Overweeg dan een lash lift of werk met individuele wimpers voor een iets subtieler effect.

3 dagen op voorhand: manicure en pedicure


Je nagels zijn op je grote dag belangrijker dan je denkt. Er worden immers veel foto’s genomen zoals bijvoorbeeld van het bruidsboeket of hoe jij en je hubby elkaars handen vasthouden om zo die prachtige trouwringen te laten zien. Wat je dus niet wil zien op die trouwfoto’s is een uitgegroeide manicure. Wie in de zomer trouwt en sandalen of hakken met een open teen draagt, kan aanvullend ook een pedicure inplannen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '