Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Okselhaar: yay of nay?

In de beautywereld is okselhaar is not done. Of wel? Tegenwoordig laten steeds meer vrouwen hun okselhaar staan. Maar is dat een bewuste keuze, het gevolg van een paar lazy days of maakt het okselhaar een comeback? 

Long hair, don't care!

 

Madonna_oksel

Madonna stuurde onlangs een selfie de wereld in waarin een royale portie okselhaar te zien was. Het world wide web stond in rep en roer, hoewel de Queen of Pop niét de eerste celeb was die haar harige oksels toonde.

 

Sophia_Loren_oksel

Al in de jaren '60 vond actrice Sophia Loren niets mis met wat plukjes hier en daar. Ook zonder haar oksels te scheren schitterde ze in galajurk op het red carpet.

 

Julia_roberts_oksel

Ook nu zijn celebs als Julia Roberts, Drew Barrymore en Britney Spears écht niet gegeneerd om een beetje okselhaar.

 

LadyGaga_Oksel

Lady Gaga ging as usual een stapje verder en verfde haar okselhaar blauw. Fleurig, dat wel!

 

De online oksels

 

Oksel_Pin

Fan van Pinterest (én oksels)? You're in luck, want er bestaat zelfs een heel Pinboard genaamd 'Beautiful Armpit Hair'.

 

Oksel_cray

Van krulhaar tot felle kleurtjes, extensions en andere armpit accessories, geen oksel te gek of hij staat op Pinterest. Voor als je zelf makeoverplannen hebt: get armpit happy!

 

Natural Beauty

 

Oksel_model

Britse fotograaf Ben Hopper maakte zelfs een hele fotoreeks van vrouwen met okselhaar. Hij wou daarmee bewijzen dat eigenschappen die door de maatschappij als onaantrekkelijk worden bestempeld (zoals okselhaar!) écht niets wegnemen van de schoonheid van een vrouw. En toegegeven: hij heeft een punt.

 

Voor't goede doel

 

Armpits_August

Remember Movember? Dat heb je ook voor vrouwen: Armpits 4 August. De actie moedigt vrouwen aan om de hele maand augustus hun oksels niét te scheren. De opbrengsten van de actie gaan naar Verity, een goed doel dat vrouwen met PCOS (een ziekte die zo'n 10% van de vrouwen treft) steunt.

 

Wat jij?

Wij zijn benieuwd: ga jij voor glad of ben je happy hairy? Wij houden voorlopig nog even de Gilette in de aanslag, maar we zijn wél fan van vrouwen die gewoon doen wat ze zelf willen. Taboe of niet!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '