Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eva Janssens - Vrou

Van gekke prints tot leuke quotes!

MASKERADE: 16 leuke mondmaskers om je look mee op te vrolijken

De redactie


Op de catwalk doken ze al langer op en ook Billie Eilish flaneerde al met een Gucci-exemplaar op de rode loper bij de Grammy Awards. Mondmaskers maken nu helemaal deel uit van het nieuwe normaal en zijn ondertussen verkrijgbaar in allerlei hippe en duurzame uitvoeringen. Wij sommen onze (Belgische) favorieten op!

Vrou

Voor een eenvoudig mondmasker met een leuke quote moet je bij Vrou zijn. De Boechoutse damesboetiek maakte twee varianten uit katoen: ‘Ik ben niet op m’n mondje gevallen’ en ‘Hieracher lach ik lief naar jou’. Voor de productie van de maskers werd er beroep gedaan op een naaister uit de buurt. De opdruk werd dan weer verzorgd door een Belgische drukkerij. Je kan er achteraf trouwens nog een filtertje in stoppen als je dat wenst.

€ 15 – Vrou

Kaart Blanche x QueenLordJord

Een ludiek kaartje van Kaart Blanche heb je onderhand misschien al wel naar je vrienden en familie gestuurd, maar een mondmasker? Dat hoogstwaarschijnlijk nog niet. Je kan kiezen uit vier verschillende exemplaren. Onze voorkeur gaat uit naar de huilende Kim Kardashian! PS 10% van de opbrengst gaat naar het UZ Gent dat ook onderzoek voert naar het virus.

€ 15 – Kaart Blanche

Delhaize x e5 Mode

Een modeketen en voedingsretailer die samenwerken? Het klinkt misschien niet zo vanzelfsprekend, maar door de uitzonderlijke omstandigheden van het coronavirus slaan Delhaize en e5 mode de handen in elkaar om vanaf 19 mei herbruikbare mondmaskers aan te bieden. De katoenen maskers hebben 3 lagen met ruimte voor het plaatsen van een filter die wordt meegeleverd in het masker. Je zal ze trouwens niet alleen in de supermarkt, maar ook via de online boodschappendienst van Delhaize kunnen kopen. Voor elk verkocht mondmasker wordt 10 eurocent aan het Rode Kruis geschonken.

€ 2,99 – Delhaize (verschillende kleuren beschikbaar)

Be Billie

Hoewel je doorgaans enkel sportleggings, tops en yogamatjes kan shoppen bij de Belgische shop Be Billie, kan je er nu ook vrolijke mondmaskers kopen. Ze worden gemaakt met de restoverschotten van leggings en alle opbrengst gaat naar het Center for Disaster Philantropy in Amerika.

€ 10 voor 2 stuks – Be Billie

JBC

JBC maakt vrolijke mondmaskers uit stofoverschotten. De opbrengst gaat naar vzw ‘t Kietelt, een organisatie die zich inzet voor kinderen die opgroeien in armoede.

€ 2,50 – JBC

RectoVerso

Sportmerk RectoVerso maakt mondkapjes uit de stofresten van vorig seizoen. Je shopt ze per 5 stuks, zodat je ze meteen ook aan je familie of vrienden kan geven.

€ 79,50 per 5 – RectoVerso

WAXK

De Brusselaar Jérome Lombart verkoopt maskers uit Afrikaanse waxstof gemaakt door weduwen van rangers uit het Congolese natuurpark Virunga. De opbrengst gaat integraal naar deze vrouwen.

€ 6 – WAXK

Plan International België

Illustratoren Eva Mouton, Philippe Geluck, helen b en onze eigen Chrostin ontwierpen mondkapjes ten voordele van Plan International België. Met een aankoop steun je de bestrijding van Covid-19 in derdewereldlanden.

€ 14 – Plan International België

Eva Janssens

Ontwerpster van bruidskledij Eva Janssens maakt prachtig geborduurde maskers in wit en zwart.

€ 25 – Eva Janssens

Maurice Knitwear

Voor de maskers met bloemen- en dierenprints van Maurice Knitwear, het label van Véronique Leysen, bestaat al een wachtlijst.

€ 12 – Maurice Knitwear

Charlotte Pringels

De chique zijden mondkapjes van Charlotte Pringels zijn echte must-haves.

€ 40 – Charlotte Pringels

The Mobile Make-Up Bar

Make-upartieste Florence Teerlinck van The Mobile Make-Up Bar ontwierp herbruikbare stoffen mondmaskers met schattige geborduurde lippen.

€ 24 – The Mobile Make-Up Bar

West Flemish For Behinners

Wil je graag een mond West-Vlaams leren? Of ben je het gewoon beu dat je vrienden je nooit lijken te begrijpen? Dan zijn deze mondmaskers helemaal iets voor jou. Je kan kiezen uit 4 leuke quotes.

€ 12 – West Flemish For Behinners

Masked

Een masker niet stijlvol? Marie-Fréderique Opsomer bewijst je graag het tegendeel met haar maskers uit vegan leer en suède.

€ 25 – Maskedbymf

La vie est belge

Dit ontwerp uit katoen en polyester is volledig handgemaakt in België. PS je kan hier ook mondmaskers voor je kids kopen. Twinning is winning, toch?

Vanaf € 10 – La vie est belge

ArmedAngels

Met dit ecologische mondmasker bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Voor elk verkocht mondmasker gaat er dan ook € 2 naar het internationale COVID-19-fonds van Artsen zonder Grenzen. Het modelabel wil ruim 1 miljoen euro inzamelen voor dit fonds en haalde afgelopen weekend de kaap van € 250.000.

€ 10 – ArmedAngels

Tekst: Catherine Kosters en Chloë Foubert


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '