Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pixabay

Het antwoord is logischer dan je zou denken

Zo kom je minder kilo’s bij tijdens je studententijd

Voor veel studenten start morgen het academiejaar opnieuw. Je studententijd is de beste tijd van je leven. Een pintje hier en een wijntje daar en af en toe eens een frietje steken... het kan allemaal! Maar tijdens je jaren aan de universiteit of hogeschool kom je vaak enkele kilo's bij. Geen nood! Met een kleine inspanning valt dat te vermijden.

Studenten toveren meestal niet de gezondste maaltijden op tafel en ze eten grotere porties dan normaal. Dat heeft allemaal te maken met het zware denkwerk dat een student verricht. Hard nadenken zorgt voor een hongerige buik.

 

Je hersenen zijn niet gemaakt om heel veel energie op te slaan, wat betekent dat we effectief honger krijgen van al dat nadenken en studeren. En wie veel studeert, eet belachelijk veel. 

 

Maar daar hebben wetenschappers uit Alabama een oplossing voor gevonden. En het antwoord is zo klaar als een klontje: sport! 

 

Kort maar krachtig

 

Als je kort maar krachtig gaat trainen, stroomt er suiker en lactaat door je bloedbaan en daardoor ga je energie verbranden. Hiervoor moet je echt geen uren sporten: uit het onderzoekt blijkt dat een kwartier trainen voldoende is om 200 kcal minder te eten. AHA!

 

Dus wie na het studeren een kwartier gaat sporten, zal zijn hongeraanvallen verminderen. Hoera voor de wetenschap! 

 

 

Bron: The New York Times

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '