Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De wasvoorschriften

Zijde en stras

Ook zo gek van je zijden jurkje? Of van dat topje afgewerkt met die mooie strassteentjes? Eén keer gedragen, moet dat de wasmand in. Wegens te hard stinken naar rook. Of wegens een domme vlek. Niet zeker van hoe je die delicate spulletjes moet wassen? Hier vind je in enkele lijntjes de gouden vuistregels

Pailletten: behandelen met zachtheid

Wat stras betreft is er maar één gouden vuistregel: zo zacht mogelijk wassen! En liever te koud dan te warm. En met de hand, in lauw water, zonder te wrijven. Kies je toch voor wassen in de machine? Stop dan het delicate kledingstuk in een oorkussen. Kies dan een wolprogramma. Liefst koud. Plat laten drogen.

Grijze tuniek met strasschouderbandjes (NafNaf, 39 €).

 
Zijden stofjes: volgens voorschrift

Zijde moet je ook erg zorgvuldig behandelen. Check altijd eerst de wasvoorschriften in het kledingstuk. Vaak kun je ze zelf wassen. Soms moet het naar de droogkuis. Navragen in de winkel waar je het kledingstuk hebt gekocht is zeker geen overbodige luxe. Mag je het in de machine wassen? Kies dan voor een zacht programma. Neem een nootje vloeibaar wasmiddel (voor delicate kleding). Laat plat drogen. Strijken doe je als volgt: draai het kledingstuk binnenstebuiten en strijk volgens voorschrift (meestal op één bolletje). 

Mouwloos topje (H&M, 19,95 €).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '