Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Andres Ayrton via Pexels

3. Je leeft 24/7 in je pyjama.

9 situaties die iedereen met een winterdipje sowieso herkent

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Aaah, geen seizoen zo gezellig als de winter, toch? Alleen brengt Koning Winter vaak een vervelend kwaaltje met zich mee: de winterdip. Heb jij er ook al last van? Dan herken je je sowieso in deze situaties.

1. Je hebt het gevoel dat je hormoonbalans meer schommelt dan die van je zwangere vriendin.

Je huilt tijdens het journaal, lacht bij een dramafilm, hebt woede-uitbarstingen zonder enige aanleiding en laat nóg meer tranen bij het zien van schattige kattenfilmpjes – en dat terwijl je eigenlijk een hondenmens bent.

2. Je hebt écht geen zin om te koken, maar wel om de haverklap zin in iets lekkers.

En dan vooral in chips, pasta pesto, boterhammen met choco, Kinder Bueno’s...

via GIPHY

3. Je leeft 24/7 in je pyjama.

En een beha? Die draag je niet meer.

4. Je hebt zelfs geen zin om kerstinkopen te doen.

Want hallo, dan moet je die pyjama uittrekken... Daarnaast heb je echt geen zin om tussen die fonkelende lichtjes en happy kerstmuziek op zoek te gaan naar een paar kousen voor nonkel Jos. Je vindt zelfs de moed niet om je kerstboom van zolder te halen, laat staan dat je het geduld hebt om al die cadeautjes die eronder horen in te pakken.

via GIPHY

5. Je kan je ogen amper openhouden.

Je bent de hele dag door verschrikkelijk moe zónder ook maar iets gedaan te hebben. Hét toppunt? Zodra je in bed ligt, kan je niet slapen.

6. En omdat je zo moe bent, lijkt je huis wel een stortplaats.

En dat is dit keer echt geen excuus. Ook al heb je er misschien tijd voor, je vindt gewoon de motivatie niet om die strijkplank boven te halen, het stof af te doen en de vaatwasmachine leeg te maken.

7. Wanneer een vriend(in) je vraagt om naar de cinema te gaan, antwoord je uitbundig ‘ja’. Maar eigenlijk wil je gewoon in je zetel blijven liggen.

Ga toch maar! Het zal je deugd doen om na vijf dagen de kluizenaar uit te hangen nog eens buiten te komen. Beloofd! 😉

via GIPHY

8. Je hebt dan ook het gevoel dat je je omgeving aan het verwaarlozen bent.

Want de enige persoon die nog welkom is in je mesthoop is de postbode. Laat het een waardevolle tip zijn; vergeet niet om af en toe eens aan je vriend(inn)en te vragen hoe het met hen gaat. Misschien hebben zij het deze winter ook wel moeilijk.

9. Na het lezen van dit artikel heb je niet meer het gevoel dat je alleen bent.

En dat ben je ook niet. Het is overduidelijk: heel wat mensen worstelen momenteel met die winterdip. Praat erover met collega’s en vrienden, neem een dagje verlof om eens écht uit te rusten of ga er gewoon meteen een paar dagen tussenuit. Dat zonnetje op Ibiza kan wonderen doen. En neen: niemand zal het je kwalijk nemen dat je er even tussenuit moet.

via GIPHY

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '