Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Is jouw lief soms nog steeds een grote baby?

WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: we zijn écht sneller volwassen dan mannen

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Dat jij doorgaans meer volwassen handelt dan je eeuwig pizza vretende lief, had je misschien al een tijdje door. Een recente studie wou nog maar eens bewijzen dat vrouwen sneller volwassen worden dan mannen, en slaagde met glans.

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat vrouwen gemiddeld écht volwassen zijn op 32-jarige leeftijd. Bij mannen is de volwassen leeftijd 43 jaar oud, maar liefst elf jaar later dan bij vrouwen, dus. Wil dat nu zeggen dat we allemaal op oudere mannen moeten vallen?

 

Je lief bemoederen

 

Mannen noemden zich tijdens het onderzoek dubbel zo vaak kinderachtig als vrouwen. Vrouwen noemden zichzelf dan ook dubbel zo vaak de meest volwassen helft van de relatie. Tijdens het onderzoek gaf bijna de helft van de vrouwen toe zich ooit in een relatie bevonden te hebben waarbij ze hun partner meer moesten bemoederen dan hen lief was. Auch!

 

Kinderachtige gewoonten

 

De vijf belangrijkste dingen die maken dat mannen minder volwassen zijn dan vrouwen, hebben allemaal te maken met oude, kinderachtige gewoonten waar ze maar geen afscheid van lijken te kunnen nemen. Ze lachen met boeren en scheten, spelen videogames, eten heel laat (of heel vroeg) op de dag fastfood, lachen met dubbelzinnige woorden en racen op de weg tegen andere auto's. Rolde jij bij elk punt met je ogen? Dan zoek je je beter een man die elf jaar ouder is dan jij...

via GIPHY

 

 

 

 

Lees ook:

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '