Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Weg met cellulitis: 6 effectieve trucjes

Het kwaaltje dat we allemaal haten? Juist ja, cellulitis. Hier zijn zes effectieve trucjes om je huid er mooier en gladder te doen uitzien. Zo kan je in geen tijd over het strand paraderen in bikini.

1. Stimuleer vetverbranding met cardio

Het beste wapen tegen cellulitis? Dat is een intensieve work-out waar veel cardio aan te pas komt. Ga dus eens een halfuurtje lopen of fietsen. Verwacht wel niet dat je cellulitis de volgende dag al verdwenen is. Het duurt soms enkele maanden voor het vetpercentage van je lichaam daalt en je een verschil ziet. Doorzetten is de boodschap!
 

2. Train je spieren met krachtoefeningen

Het is belangrijk om cardio te combineren met een reeks krachtoefeningen. Zo worden je spieren sterker. Squats bijvoorbeeld zijn ideaal.

 

3. Eet gezond

Gezond eten is een must. Als je vetpercentage laag is, zal je minder snel cellulitis zien. Kies daarom voor een maaltijd die genoeg groenten en gezonde vetten bevat. Ook granen en proteïnen kunnen bijdragen.
 

4. Drink voldoende water

Als je veel water drinkt, ziet je huid er automatisch beter uit. Je lichaam zal zo extra vocht loslaten in plaats van het vast te houden.
 

5. Zorg dat je voldoende slaapt

Een goede nachtrust heeft een heleboel voordelen. Het is goed voor je hart, je wordt minder snel ziek, je bloeddruk is minder hoog én het helpt bij het afvallen. Boven op dit hele lijstje helpt het dus ook om cellulitis tegen te gaan. Kruip dus zeker eens vroeg je bed in.
 

6. Neem er vrede mee

Zelfs als je gezond eet en voldoende sport, verdwijnt je cellulitis vaak niet helemaal. Maak je er niet al te druk in! Trek gewoon je badpak aan en geniet van je dag. Vergeet niet dat 80% van de vrouwen last heeft van dit kwaaltje.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '