Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Waarom jij het sporten nooit volhoudt

Beperkt jouw voorbereiding op je work-out zich tot het zoeken naar een uitvlucht? Je bent niet de enige: maar liefst 1 op de 2 vrouwen geeft al na 6 maanden de brui aan haar training. Ontdek hier de vaak gebruikte excuses... die! níét! tellen!

In volgorde van belangrijkheid: de vier vaakst gehoorde excuses waarom vrouwen hun sportschoenen weer opbergen:


1. Ain't nobody got time for that

Veel mensen dénken dat ze geen tijd kunnen vrijmaken om te sporten, maar het is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen.


2. Te moe, geen zin

Na een lange werkdag lijkt sporten heel vermoeiend. Maar sporten zal je net energie geven. Het is bovendien een ideale manier om stress te verwerken én het heeft een positieve invloed op je humeur.


3. Sportief, moi?

'Ik ben geen sportief type' of 'Sporten is saai!'. Die redenen hebben meer te maken met een té intensieve start of een foute sportkeuze. Sporten heeft pas een positieve invloed als je het leuk vindt. Maar je kan het pas leuk vinden als je het ook even volhoudt.


4. Goede voornemens (van korte duur)

Veel vrouwen starten met joggen in de lente en haken af in de herfst, als het weer slecht wordt. Het omgekeerde zien we in fitnesscentra, waar er een massale instroom is in de winter (na de goede voornemens), maar waar velen hun abonnement opzeggen in de lente.

 

Hoe wordt sporten een verslaving en niet langer een kwelling? Je ontdekt het hier!

Partner Content

' ' ' '