Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Voel jij het al kriebelen in je keel?

TIPS: zo geraak je zonder verkoudheid de winter door

Hoewel het nog redelijk warm is buiten, voelen we dat het seizoen van de verkoudheden niet meer veraf is. Voel je toevallig al een verdachte kriebel in je keel of hoor je hier en daar iemand hoesten op de trein? Lees dan vooral snel verder, want met deze tips geraak jij zonder verkoudheid de winter door.


De temperaturen mogen dan nog redelijk zacht zijn, maar vergis je niet. De herfst is volop aan de gang en vaak worden nu al de eerste mensen slachtoffer van een verkoudheid. Heb jij alleen geen zin om verkouden te worden? Boost dan je immuunsysteem met de hulp van onderstaande tips.

Eet veel (winterse) groenten


In het najaar willen we extra vitamines inslaan zodat ons immuunsysteem perfect kan functioneren. Een makkelijke manier om hiervoor te zorgen, is door veel verse wintergroenten te eten. Groenten die geoogst worden in de herfst of winter bevatten namelijk bestandsdelen die je immuunsysteem een boost zullen geven. Denk bijvoorbeeld maar aan kool, broccoli en spruitjes. Deze zitten tjokvol vitamine C!

Zorg voor extra vitamine D en zink


Zink is een mineraal dat ons lichaam niet zelf aanmaakt, maar wel nodig heeft. Als je zinkgehalte te laag is, merk je dit automatisch aan je immuunsysteem. Zo zullen je huid, nagels en haar er minder goed uitzien en heb je sneller last van vervelende kwaaltjes zoals hoesten, keelpijn én een verkoudheid. Zink zit voornamelijk in dierlijke producten, maar je kan het ook terugvinden in rijst, peulvruchten en noten.

Vitamine D maakt ons lichaam wél zelf aan, maar alleen wanneer het regelmatig blootgesteld wordt aan zonlicht. Iets wat in het najaar een stuk moeilijker is. Hoewel het dus verleidelijk is om met een dekentje in de zetel te kruipen, ga je af en toe best een keertje naar buiten voor een fikse herfstwandeling.

Drink veel warme theetjes


Niets dat zo deugd doet als een warme tas thee op een koude herfst- of winterdag. Het warmt je lichaam niet alleen langs de binnenkant op, maar het zorgt ook nog eens voor extra hydratatie. Zeker groene thee of thee op basis van kaneel of pepermunt zijn een aanrader!

Ga buiten sporten


Je gaat het wellicht niet graag horen, maar buiten sporten, is een must tijdens het najaar. Zorg dus voor warme kledij en ga voor een korte wandeling of ga een toertje lopen. Wanneer je buiten bent, gaat je lichaam namelijk vitamine D aanmaken. Iets wat we tijdens de herfst en winter broodnodig hebben!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '