Home Lifestyle Body Hoe voorkom je een besmetting door je verkouden collega op kantoor?

Hoe voorkom je een besmetting door je verkouden collega op kantoor?

Voorkomen is beter dan genezen.

Oh nee, het is weer zover: een van je collega’s loopt snotterend het kantoor binnen. Je wil niet grof overkomen, maar een verkoudheid kan je echt wel missen. Betekent dat dat je ‘patient zero’ moet mijden als de pest? Niet per se. Wij geven je enkele tips mee om niet besmet te worden en tegelijk collegiaal te blijven.

1

Handen wassen

Was je handen zo vaak mogelijk. Doe dat langer dan 20 seconden. Vergeet niet de plaatsen tussen je vingers en onder je nagels. Een ontsmettende gel is altijd fijn om bij de hand te hebben.

2

Raak je gezicht niet aan

Probeer zo min mogelijk aan je gezicht te komen. Je handen krioelen immers van de ziektekiemen die je hebt opgepikt van de deurklink of tafel die ook je zieke collega heeft aangeraakt.

3

Ontsmet ALLES

Bacteriën zitten niet enkel op je handen, maar ook op je bureau, computerscherm, muis, toetsenbord en vooral je gsm (waar meer bacteriën op zitten dan op een wc-bril!).

4

Weerstand

Kleed je warm, eet gezond en vergeet niet te bewegen om je weerstand op peil te houden. Voel je toch een beginnende verkoudheid? Dan is thee met citroen en honing een aanrader.

5

Sharing is not always caring

Voor één keer is het toegestaan een beetje egoïstisch te zijn. Deel geen eten of bestek met je collega’s zolang er een virus de ronde doet.

Bron: HLN

Lees ook: