Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Medialaan

Daar zorgde Frances Lefebure voor in haar programma 'Make Belgium Great Again'.

Meer dan 240 stad- en gemeentehuizen openen zondag hun deuren voor orgaandonatie

Robine van Tilburg

Zondag zijn er maar liefst 240 stad- en gemeentehuizen open voor de registratie van nieuwe orgaandonoren. Wat zijn vijf minuutjes van je tijd in vergelijking met een mensenleven?


Frances Lefebure had het afgelopen jaar een geheime missie. Voor het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’, probeerde ze samen met een groep tv-makers van ons land een betere plek te maken.

In de eerste aflevering, die gisterenavond uitgezonden werd, doopte Frances ’s nachts Lier om tot Nier, Tongeren tot Longeren en Geraardsbergen tot Gerhartsbergen. Met die actie wil ze de eerste stap zetten om orgaandonatie onder de aandacht te brengen.

Momenteel wachten er 1.212 mensen op een levensnoodzakelijk orgaan.

Stad- en gemeentehuizen helpen orgaandonatie


En Frances ging nog verder. Ze zorgde er samen met haar team voor dat op komende zondag 23 september 2018 maar liefst 240 stad- en gemeentehuizen in ons land hun deuren openen voor het registreren van orgaandonoren.

Maar ben je niet automatisch orgaandonor na je overlijden? De 25-jarige Tom, die al tweeënhalf jaar op een nieuw hart wacht, verduidelijkte die stelling gisterenavond in het programma: ‘In principe is iedereen orgaandonor. Maar bij een overlijden is het voor de naasten vaak een te moeilijke beslissing om de organen van de overledene toch af te staan.’

Momenteel wachten er 1.212 mensen op een levensnoodzakelijk orgaan. En je registreren als orgaandonor kost letterlijk 5 minuutjes tijd. Waarom zou je zondag dan niet langs je stad- of gemeentehuis passeren? Alle deelnemende gemeenten vind je hier.

 

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '