Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Slimme trucjes tegen een jetlag

Als je ooit een lange vlucht achter de rug hebt gehad, ben je het zeker met ons eens: jetlag is a bitch. Je kan maar niet in slaap vallen, je hebt barstende hoofdpijn en je hebt honger op de meeste ongewone uren. Maar: no more! Dankzij deze slimme trucjes zeg jij vaarwel tegen je jetlag.

Pas je gewoontes aan

Als je een reis hebt gepland, probeer dan om geleidelijk aan vroeger of net later te gaan slapen in de dagen voor je vertrek. Zo’n vier dagen op voorhand is ideaal. Zet de tijd van je bestemming ook op je klok. Zo kan je altijd even checken hoe laat het daar precies is.

Ga niet te vroeg slapen

Zelfs al ben je uitgeput, toch is het beter om die extra uurtjes nog op te blijven – zeker de eerste nacht wanneer je aangekomen bent. Zo zal je vaster slapen en zal je fris wakker worden op een normaal uur.

Gebruik eens een app

Heb je nog wat extra hulp nodig? Probeer dan eens een app zoals Jet Lag Genie of Jet Lag Rescue. Zo kan je makkelijk een schema samenstellen met daarin wanneer je moet eten en slapen en wanneer je het best een dutje kan doen. Zo kan je lichaam zich sneller aanpassen.

Drink veel water

Veel symptomen die gepaard gaan met een jetlag, worden alleen maar erger als je niet genoeg drinkt. Hoewel een glas water je jetlag niet magisch kan verhelpen, zorgt het er wel voor dat het niet erger zal worden. Drink de eerste dagen ook minder koffie en alcohol. Die drankjes zorgen er namelijk voor dat je lichaam sneller uitdroogt.

Ga naar buiten

Zonlicht is een krachtige stimulans om je biologische klok weer back to normal te krijgen. Spendeer daarom je eerste dag op reis zo veel mogelijk in de buitenlucht. Wanneer je gaat slapen, zorg je ervoor dat de kamer pikdonker is of zet je een slaapmaskertje op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '