Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis Images

Varia | Allerlei

Op mijn eentje reizen zie ik niet zitten!

Ik ben een jonge vrouw van 27 en ik maak erg graag verre reizen. In mijn vriendenkring vind ik niet altijd iemand die mee kan reizen en alleen reizen zie ik niet zitten. Op het internet zie je wel zoekertjes maar zijn er nog andere mogelijkheden, bijvoorbeeld reisbureaus voor singles?

Via het internet vind je inderdaad makkelijk vrouwen en mannen die net als jij een reisgezel zoeken. Vooraleer je samen een reis onderneemt kun je best die persoon van tevoren eens ontmoeten. Je kunt op reis gaan met verschillende verwachtingen en het is jammer als je dat pas in het buitenland zou ontdekken!
Dit zijn enkele websites waar je reisgezellen vindt:
http://www.reisgenoten.net,
http://www.reisforum.info/zoek-een-reisgenoot 
http://www.reisgenoten.nl.
Het reisinformatiecentrum Wegwijzer biedt een schat aan informatie over reizen, en ook de mogelijkheid om in hun reiskrant een oproep te plaatsen. Je moet wel lid zijn van Wegwijzer (25 euro per jaar) om zo'n zoekertje te kunnen publiceren. Ben je lid dan mag je ook gedurende een jaar onbeperkt gebruik maken van het reisinformatiecentrum, krijg je advies per e-mail of telefoon, kun je reisverslagen en informatie over logies, transport enzovoort, downloaden van op de website en krijg je gratis toegang tot de activiteiten en een reductie op de jaarlijkse reismarkt. Dit is hun adres: Beenhouwersstraat 9, 8000 Brugge, tel. 050/ 33 75 88, e-mail info@wegwijzer.be, webadres http://www.wegwijzer.be.
Nog een mogelijkheid is dat je een georganiseerde reis boekt via een reisorganisatie die ook vakanties voor singles aanbiedt. Travel2gether  richt zich op singles (met en zonder kinderen) tussen 22 en 30 jaar en biedt vakanties aan in een ongedwongen sfeer waar je leeftijdsgenoten leert kennen.
Voor avontuurlijke reizen moet je bij Joker (http://www.joker.be) zijn. Joker richt zich niet specifiek op singles maar in de praktijk blijkt dat je nooit de enige single bent die met hen op vakantie trekt en je reist in kleine groepen, dus je maakt er zeker kans op boeiende contacten tijdens de reis.

Partner Content

' ' ' '