Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

ONDERZOEK: je oogkleur zou je drinkgedrag bepalen

Heb jij een blonde vriendin met blauwe ogen, terwijl je zelf een brunette met donkere ogen bent? Dan is de kans groot dat jullie drinkgedrag heel erg verschilt. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat de kleur van je ogen invloed heeft op de mate waarop jij alcohol drinkt. Hoe dan?!

Grootschalig onderzoek

Het klinkt allemaal heel erg bizar, maar het blijkt tóch waar te zijn. Wetenschappers van de Universiteit van Vermont onderzochten of de kleur van je ogen invloed heeft op je alcoholinname. Dit deden ze door de oogkleur van 1.263 drankverslaafden onder de loep te nemen.

 

En wat bleek? Mensen met blauwe, groene, of grijze ogen hebben sneller kans op een drankprobleem dan mensen met bruine kijkers. Omdat deze uitkomst best verrassend is, hebben de wetenschappers voor de zekerheid de test drie keer opnieuw uitgevoerd. Maar telkens kwam dezelfde uitkomst naar voren. Volgens dit onderzoek zouden mensen met blauwe ogen de grootste kans hebben op een drankprobleem.

 

Eén groot vraagteken

Dawei Li, een van de onderzoekers en 'Assistant Professor of Microbiology and Molecular Genetics', vertelt over de uitkomst van het onderzoek: 'Het blijft één groot vraagteken voor ons, we weten niet hoe dit kan.' Voor er een écht statement over dit onderwerp naar buiten kan worden gebracht, willen de wetenschappers nog meer tests doen.

 

Nu is dit onderzoek natuurlijk geen vrijgeleide voor alle mensen met bruine ogen om ongegeneerd een flesje wijn open te trekken na de lunch, maar interessant is het wel. Toch?

 

via GIPHY

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '