Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Leuk nieuws: wijn stimuleert je hersenen méér dan wiskunde

Van alle wijnartikels die we  al schreven op Flair.be – en dat zijn er véél – moet dit een van onze favorieten zijn. Een glaasje wijn zou volgens een nieuw onderzoek namelijk je hersenactiviteit stimuleren, en wel meer dan het oplossen van een wiskundig probleem. Als dat geen geweldig excuus is om wijn te drinken tijdens vergaderingen...

Dank u, Dr. Shepherd

 

Just stating the obvious: we weten allemaal dat té veel wijn je alleen maar dommer (en ongezonder) maakt. Het gaat hier dan ook om beperkte hoeveelheden. Maar feit is dat Dr. Gordon Shepherd, een neurowetenschapper aan de Yale School of Medicine, ontdekte dat wijn een positief effect heeft op onze hersenactiviteit. Het drinken van wijn zou zelfs meer van onze hersenen vragen dan welke menselijke activiteit ook. Maar waarom?

 

Wel, volgens de wetenschapper moet ons brein heel hard werken om de smaak van wijn te 'maken'. Hij legt het als volgt uit: 'De smaak van wijn zit niet in de wijn. De smaak van wijn wordt gemaakt door de hersenen van de wijnproever. De moleculen in wijn hebben geen smaak, maar wanneer ze onze hersenen stimuleren, maken die smaak zoals onze hersenen ook kleuren maken.' Als je je na dat ene glaasje wijn dus niet alleen grappiger en loslippiger maar ook slimmer voelt, weet je dat dit de reden is.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '