Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Waar zitten die koffielovers?

ONDERZOEK: drie kopjes koffie per dag doen kans op hartproblemen verminderen

Doet koffie nu meer kwaad dan goed voor onze gezondheid? Of is het drankje juist bevorderend voor ons lichaam? Deze discussie loopt al jaren, maar dankzij een Brits onderzoek heeft kamp koffie alweer een reden om het goedje naar hartenlust op te slurpen.


Volgens een onderzoek aan de University of Southampton zijn drie tot vier kopjes koffie per dag goed voor onze gezondheid. De wetenschappers bestudeerden hiervoor 201 eerdere studies over koffie en kwamen zo te weten dat het drankje zorgt voor een verminderende kans op hartproblemen, slapeloosheid en leverziekten.

Maar dat is nog lang niet alles, want de groep onderzoekers kwam ook te weten dat koffie een positief effect heeft op diabetes, alzheimer, leverkanker en Parkinson.

https://giphy.com/gifs/coffee-cup-cafe-aMs2phB9gvHji

 

Zwangere vrouwen, opgelet!


Een verminderende kans op deze ziektes? Waar staat die koffiemachine?! Er zit wel een addertje onder het gras, want koffie blijkt dan weer een grote boosdoener te zijn voor zwangere vrouwen. Vrouwen die in verwachting zijn en veel – dus meer dan drie à vier kopjes per dag – naar binnen zwieren, hebben meer kans op een miskraam of vroeggeboorte.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '