Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GREGORY PAPPAS VIA UNSPLASH

'Droog scheren' is not done!

AHA: Zo houd je je oksels glad én stoppelvrij

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Eén van de grootste struggles? Ervoor zorgen dat je oksels glad én haarvrij blijven. Maar hoe houd je die oksel nu echt stoppelvrij na het scheren?

1. Be prepared!


Last van jeuk, stoppels en vreemde bultjes na het scheren? Dat kan je vermijden door jouw oksels op de juiste manier voor te bereiden op het scheermesje. Zorg ervoor dat je je oksels nat maakt met warm water voordat je gaat scheren. Zo is het makkelijker om de haartjes mooi te verwijderen en heb je achteraf minder last van een geïrriteerde huid.

2. Scrubben, scrubben en nog eens scrubben.


Om vanaf nu voor eens en voor altijd komaf te maken met die verdomde ingegroeide haartjes, moet je je oksels voor elke scheerbeurt scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen, waardoor je écht alle haartjes kan scheren én ze in de juiste richting teruggroeien.

3. Gebruik altijd scheerschuim.


‘Droog scheren’ is not done. Maak je huid glad met scheerschuim – en niet met zeep – en werk met een mesje dat scherp is en verschillende scheerbladen heeft. Zo worden je oksels mooi glad en hoef je minder snel opnieuw naar het scheermesje te grijpen.

4. Ga niet té vaak over je huid.


Less is more. Het is niet de bedoeling om tien keer over dezelfde plaats te scheren met je mesje. Zo vermijd je een beschadigde huid die achteraf gaat jeuken of rood wordt. Je okselhaartjes groeien niet in één richting. Je mag dus alle kanten opgaan, tot je oksel glad is, maar probeer niet te vaak over dezelfde huid te scheren. Tip: wanneer je scheerschuim aanbrengt, zie je exact waar je al geschoren hebt en waar niet.

5. Avondroutine.


Op school of tijdens het sporten zweet je erop los. Daarom is het slim om je oksels in ’s avond te scheren. Zo hebben ze een hele nacht de tijd om te genezen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '