Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Oil Pulling: een nieuwe wondertechniek?

Oil pulling, qué? Het is een techniek die als doe-het-zelf ontgiftingskuur kan doorgaan. Tenminste, dat beweren de voorstanders. Zij zweren bij de methode en geloven dat het verschillende kwalen kan genezen. Puistjes, gele tanden en zelfs chronische bloedziekten (say what?!) zou je voorgoed vaarwel kunnen zeggen.

 

Oil pulling of 'olie trekken' stamt af van een oude Indische geneeswijze. In India wordt de techniek vaak toegepast om het lichaam te ontgiften. Door elke dag met olie te walsen in je mond zou je onder andere puistjes kunnen onderdrukken en gele tanden witter kunnen krijgen. Of het ook echt werkt, weten we niet, want er zijn geen wetenschappelijke bewijzen.

 

Hoe werkt het?

Doordat de olie in je mond circuleert, zou je stofwisseling geactiveerd worden. Daardoor gaat je lichaam sneller en nauwkeuriger de giffen via je slijmvliezen naar het speeksel verplaatsen. En dat spuw je dan later mee uit met de olie.

 

Ook eens proberen?

Het best gebruik je hiervoor kokosolie. Neem er een eetlepel van in je mond en spoel onophoudelijk voor 15 tot 20 minuten. Let er op dat je niets doorslikt! Na het olie walsen spoel je je mond (spuug de olie uit in het toilet, niet in de lavabo) en kan je eventueel je tanden poetsen om de smaak weg te krijgen.

 

Opgelet:

  • Doe dit elke ochtend op een nuchtere maag. Als je het overdag doet, kijk dan na of je zeker tijdens de vorige drie uur niets meer gegeten hebt. Drinken mag tot een half uur voor de kuur.
  • Probeer de olie niet te wild te spoelen in je mond, want dan gaat je tong pijn doen. Doe het dus vrij langzaam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '