Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

Het is zelfs een teken van genius!

Mensen die tegen zichzelf praten zijn superslim

Tegen jezelf praten wordt vaak geassocieerd met mentale ziektes, zoals schizofrenie, maar het blijkt ook zeer positief en gezond gedrag te zijn. In een artikel van Elite Daily beschrijft auteur Gigi Engle hoe praten tegen jezelf een teken van genius kan zijn.

1. Het bevordert de prestaties en het functioneren van de hersenen. Wanneer je tegen jezelf praat, helpt dat om gefocust te blijven en verbetert het het waarnemingsvermogen. Uit een studie, die uitgevoerd werd door psychologen Gary Lapyan en Daniel Swingley, bleek dat het gebruik van verbale aanwijzingen helpt om verloren voorwerpen terug te vinden.

 

2. Het boost je geheugen. Als je luidop spreekt, worden meer zintuigelijke kanalen gestimuleerd dan wanneer je fluistert.

 

3. Het helpt je bij het voorbereiden van belangrijke meetings. Als je een belangrijke presentatie of sollicitatie hebt, helpt tegen jezelf praten bij het finetunen van wat je uiteindelijk zal vertellen. Als je iets hardop oefent, zal het allemaal smoother verlopen wanneer het zo ver is. Een goede voorbereiding helpt stress en angst te verminderen, en je zal niet over je woorden struikelen.

 

4. Het motiveert je. Vooral als je in de 'je'-vorm spreekt, in plaats van 'ik'. Self-talk bleek effectiever wanneer je in de tweede persoon spreekt. Als je zegt: "Je kan het", werkt dat beter dan "Ik kan het". Hier vind je leuke motivatiequotes.

 

5. Het boost je gevoel van eigenwaarde. Wanneer je jezelf complimenten geeft en aanmoedigt, krijgt je zelfvertrouwen een flinke boost. Praat tegen jezelf zoals je tegen je vrienden zou praten.

 

new girl you can do this

 

Bron: YourTango

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '