Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GoPlay

'Zo kan je iemands leven kapot maken.'

Lotte Vanwezemael reageert op haatreacties: ‘Moet mijn gewicht een discussiepunt zijn?’

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Afgelopen zaterdag maakte Lotte Vanwezemael (29) – ook wel bekend als Seksuolotte – haar eerste verschijning in ‘Dancing with the Stars’. Maar de negatieve opmerkingen van bodyshamers, overschaduwen haar mooie prestatie. Lotte reageert woedend op de reacties: ‘Ik haat mensen soms echt.’

Hoewel Lotte Vanwezemael samen met danspartner Frank de rumba makkelijk onder de knie kreeg en ons trakteerde op een heerlijk ontroerende dans in ‘Dancing with the Stars’, legden heel wat kijkers de focus op haar lichaam in de aflevering. Lotte werd misselijk van het aantal bodyshaming-reacties die ze achteraf kreeg en laat dat ook weten via Instagram.

Ik ben zo kwaad dat mensen het lef hebben om zoiets degoutant te reageren. Zo kan je iemands leven kapot maken.’

Bodyshaming

‘Sorry, maar ik verschoot toch wanneer ik Lotte zag. Ziet er echt wel dik uit amai, mogen wel een paar kilootjes af’, laat een kijkster onbeschaamd weten. ‘Is dat Lotte? Stevige madam geworden, zeg’, reageert een ander. Lotte kreeg het hard te verduren na haar eerste dans, want voor sommigen bleek de seksuoloog een maatje te groot te zijn.

Maar Lotte breekt de stilte op sociale media: ‘Hier word ik kotsmisselijk van. Moet mijn gewicht écht een discussiepunt zijn en blijven? Ik ben rond en gezond, ik ben blij met mijn lijf.’ Intussen heeft ze wel een olifantenhuid gekweekt, waardoor de reacties haar niet zozeer raken: ‘Dit soort reacties maken me niet onzeker over mijn eigen lichaam. Ik hou van mezelf en hoe ik ben, want ik heb mezelf leren accepteren.’

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lotte Vanwezemael (@lottevanwezemael)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lef

Wat Lotte wél woedend maakt, is de impact die het pestgedrag kan hebben op mensen die zich niet lekker in hun vel voelen. ‘Ik ben zo kwaad dat mensen zomaar het lef hebben om vanachter hun computerschermpje zoiets degoutant en vuil te reageren. Zo kan je iemands leven kapot maken.

Gelukkig zijn er mensen die wél lief zijn voor elkaar. En blijf dat vooral doen, want jullie maken de wereld een mooiere plek.

Lotte Vanwezemael

‘Er zijn mensen die onzeker zijn en zich niet goed in hun vel voelen, en dan ga jij met een paar woorden vanachter je smartphone iemand nog dieper de grond in boren? Waarom doen we dat? Ik haat mensen soms echt’, voegt ze eraan toe.

Mooiere plek

Al bij al bedankt ze ook wel de mensen die voor haar opkomen. ‘Ik wil toch nog positief afsluiten, want er zijn mensen die wél heel lief zijn voor elkaar. En blijf dat vooral doen, want jullie maken de wereld een mooiere plek.

Bekijk hier de ontroerende dans van Lotte en Frank tijdens ‘Dancing with the Stars’ opnieuw.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '