https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

'Wanneer gaan we leren dat dun zijn niet gelijkstaat aan gelukkig/mooi zijn?'

Lena Dunham reageert op gemene bodyshaming-reacties

Actrice Lena Dunham en haar kersverse echtgenoot muzikant Luis Felber gaven elkaar onlangs (op 25 september) het jawoord. De twee trouwden in Londen en kregen na het posten van een huwelijkskiekje heel wat commentaar. Daar besluit de ‘Girls’-bedenkster nu op te reageren.

Lena en haar nieuwe man trokken even rond in het Verenigd Koninkrijk voor hun huwelijksreis. ‘Ik ging er even tussenuit en daardoor besef ik opnieuw hoeveel ik van mijn werk houd en hoe blij ik ben om te delen wat ik aan het maken ben voor 2022’, pent de actrice neer onder haar laatste Instagrampost.

‘Ik vertel jullie dit omdat doorheen de jaren, ik al sprak over verschillende uitdagingen. En deze momenten van puur geluk, lieten mij erover nadenken dat we ook moeten toegeven wanneer we blij zijn.’

Al geeft Dunham in het lang onderschrift toe dat door zich te laten omringen door vrienden en familie ze vergat waarom ze zo’n strenge regels voor zichzelf had opgelegd. Daaraan werd ze snel herinnerd wanneer ze een foto van haar en haar echtgenoot op Instagram postte.

‘Schamen over haar lichaam’

‘Ik keek naar de reacties en zag verschrikkelijke dingen, de meeste niet eens waard om op te antwoorden of om met jullie te delen’, voegt ze toe. Waar ze het wel over heeft, is haar lichaam.

‘Ik zou me zogezegd moeten schamen omdat mijn lichaam veranderd is sinds ik laatst op televisie kwam. En eerlijk, de opmerking of ik “de hele cast van ‘Girls’ heb opgegeten, is gewoon geen goede mop”‘.

Verandering in gewoontes

‘Wanneer gaan we leren dat dun zijn niet gelijkstaat aan gezond of gelukkig zijn?’, schrijft ze. ‘Uiteraard kan vermageren het resultaat zijn van een goede verandering in je gewoontes, maar dat is ook het geval bij bijkomen.’

‘Aan iedereen wiens lichaam of uiterlijk doorheen de tijd veranderd is door eender welke reden: het is oké om je goed te voelen in je lichaam en niet altijd te denken dat je in een transitie zit. Zo voel ik me ook en ik voel me er goed bij’, sluit ze af.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content