Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© DPG Media

‘Ik besloot om deze podcast te maken, om het stille verdriet en de eenzaamheid te proberen te doorbreken.’

Julie Van den Steen maakt zwangerschapsverlies bespreekbaar in podcast ‘1 op 6’

Annelies Hart

In november kwam Julie Van den Steen naar buiten met een pakkende getuigenis. Enkele maanden daarvoor verloor zij namelijk haar kindje. De presentatrice vertelde toen openhartig over haar zwangerschapsverlies, maar bleef met veel vragen zitten. Daarom maakt ze de podcast ‘1 op 6’, want ‘je bent niet alleen’.

Vorig jaar verloor presentatrice Julie Van den Steen (30) haar kindje tijdens de zwangerschap. ‘Ik ben 1 op 6’, deelde ze toen in een persoonlijk verhaal, want dat is het aantal zwangerschappen dat eindigt met een verlies. Toch blijven veel vrouwen na dat verlies met veel zorgen en vragen zitten en net daarom besloot de presentatrice om het gesprek te openen en er een podcast over te maken.

In ‘Ik ben 1 op 6’ gaat Julie samen met bekende en onbekende lotgenoten en experten op zoek naar antwoorden. Zo wil ze zwangerschapsverlies bespreekbaar maken en laten voelen aan lotgenoten dat ze er niet alleen voor staan.

Stille verdriet doorbreken

‘Ik ben Julie Van den Steen en ik ben 1 op 6. Op 18 juli 2022 ben ik mijn kindje verloren’, zo begint Julie aan haar podcast. ‘Maanden later maakte ik mijn nieuws openbaar en werd ik overspoeld door warme reacties. Ik besloot om deze podcast te maken, om het stille verdriet en de eenzaamheid te proberen te doorbreken. Maar ook om antwoorden te vinden op mijn vragen. Over zwanger zijn, over het verlies, het rouwproces.’

In de podcast deelt ze haar verhaal samen onder anderen presentator Tijs Vanneste, zangeres Kato Callebaut, sportanker Lies Vandenberghe en actrice Tine Embrechts.

De podcast is vanaf vandaag (12 mei) te beluisteren in de app van HLN. Zes weken lang komt er elke vrijdag een nieuwe aflevering uit.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '