Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Body-matters | Looks

Ik schaam me over mijn borsten

Ik heb lelijke borsten. Ze hangen en er zitten striemen op. Mijn vorige vriend vond dat erg onaantrekkelijk en maakte er voortdurend nare opmerkingen over. Hij sloeg en vernederde me ook. Sinds kort heb ik een nieuwe relatie met een lieve en zachte man. Maar als we vrijen, durf ik mijn bh niet uitdoen. Ik krijg angstaanvallen bij het idee alleen al. Als hij er iets over vraagt, klap ik helemaal dicht. Hoe kom ik hier overheen?

Mishandeld en vernederd worden, laat een diepe indruk na. Als je de angst, de pijn en de schaamte van toen niet volledig verwerkt hebt, is het normaal dat die je blijven achtervolgen. Zélfs als je met je verstand eigenlijk wel weet dat je nieuwe vriend anders is.

Laat dat eerst en vooral goed tot je doordringen en denk er eens realistisch over na welk soort reactie je van hem kunt verwachten. Behandelt hij jou gewoonlijk met respect? Maakt hij soms vernederende opmerkingen? Kan hij leven met jouw mindere kantjes? Door er op die manier over na te denken, kun je je schrik al een beetje kalmeren. Je ex ging in het algemeen op een zeer negatieve en respectloze manier met jou om. Je nieuwe vriend is er niet op uit om je pijn te doen. Vertel hem op een rustig moment – niet terwijl jullie aan het vrijen zijn – over de oorzaak van je angst en je schaamte. Je hoeft daarom geen details te geven. Nu zit je met dubbele stress: je voelt je ellendig én je kunt er met hem niet over praten. Door je gevoelens bespreekbaar te maken, neem je al een belangrijk deel van die spanning weg. Geef je geleidelijk aan wat meer bloot. Als je de eerste keren je bh uitdoet, zorg dan voor weinig of zacht licht. Kies een houding waarbij je zelf vindt dat je borsten er op hun voordeligst uitkomen. Als je dan merkt dat de reacties van je vriend best meevallen, ben je vast al heel wat meer op je gemak. Helpt dat allemaal niet, dan kunnen een paar therapiesessies een goed idee zijn. Als je erin slaagt om je vervelende ervaringen te verwerken, zal dat een heel verschil maken.

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '