Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Liefde en relaties | Seks

Ik heb bij het vrijen een pijnlijk, branderig gevoel!

Als ik seks heb met mijn vriend, heb ik een branderig gevoel in mijn vagina. Dit doet veel pijn en ik kan het niet lang volhouden. Hij vindt het erg dat hij er zo snel uit moet. Ik zou graag weten waaraan dat ligt en hoe ik dit kan voorkomen want zo heb ik niet veel zin meer in seks.

Pijn bij het vrijen kan wijzen op een vaginale ontsteking (vaginitis). Kijk even met een spiegeltje: is de huid rondom je vagina en het slijmvlies aan de binnenzijde rood en schraal, dan gaat het mogelijk enkel om irritatie. Zeep, wasmiddelen, intiemsprays, geparfumeerde inlegkruisjes en schurende kleding kunnen de vagina irriteren. De klachten verdwijnen door dit te vermijden.

Heb je overvloedig vaginaal verlies of verlies met een rare kleur of geur en / of jeuk dan kan dit wijzen op een infectie met een bacterie of een schimmel. In dit geval maak je best een afspraak met je huisarts of gynaecoloog.

Een andere mogelijke oorzaak is dat je seks gehad hebt terwijl je vagina niet vochtig genoeg is en je je spieren spant. Penetratie wordt zo bijzonder pijnlijk. Seks leidt dan tot flinke irritatie waardoor vrijen de volgende keer nog pijnlijker wordt. Het is daarom belangrijk dat jullie voldoende vrij-tijd nemen zodat je ontspannen en opgewonden genoeg bent. Gebruik ook glijmiddel tot je enkele keren na elkaar pijnloze betrekkingen hebt gehad. Want wanneer vrijen keer op keer pijn doet, zet dit een flinke domper op je libido!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '