https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Altijd mooi op een foto

Iedereen fotogeniek

Krijg jij ook altijd de neiging om je te verstoppen zodra iemand de camera boven haalt? Met deze 10 tips in het achterhoofd moet dat niet meer. Smile en zeg zeker niet ‘Cheese’!

Oefen

Het is belangrijk dat je best dat mooi op de foto niet altijd mooi in het echte leven wil zeggen. De beste manier om je ‘foto-aantrekelijkheid’ te leren kennen is door te oefenen. Ga gewoon voor de camera staan.

Focus op wat je draagt

Weten hoe je jezelf moet presenteren is heel belangrijk. Kies kleuren die je flatteren. Ben je hier nog niet goed uit, draag dan neutrale kleuren.

Make-up en haar

Niemand is perfect maar op foto’s kunnen kleine dingetjes echt opvallen. Steek zeker tijd in het camoufleren van rode plekken of puistjes. Zorg ook dat je haar niet te veel frisé is.

Toon je ware gezicht

Een goede oefening is om af en toe in de spiegel naar je gezicht te staren. Vijf minuten lang. Dit is het moment om gezichten te trekken en uit te testen welke uitdrukking goed bij jou past.


Werk met dimensie’s

Recht naar voor kijken in de camera is over het algemeen niet zo flatterend. Je kan best je gezicht en lichaam een beetje draaien. Sta je volledig op een foto let dan ook op je houding. Je lichaam 3/4 naar de camera en een voet voor de ander. Let er ook op dat je je schouders naar beneden (én achter) houdt.

Weg met die dubbele kin

Lift altijd lichtjes je kin op. Wat ook helpt is dat de camera ter hoogte van je ogen is of iets daarboven.

Let op je houding

Laat je schouders niet hangen en probeer mooi rechtop te staan.

Relax

Hoe comfortabeler jij je voelt hoe beter de foto zal zijn. Blijf zeker ademen. Zie je te laat dat iemand een foto van je wil trekken begin dan niet te panikeren en snel een pose aan te nemen. Doe gewoon rustig door waar je mee bezig was.

Denk aan gelukkige dingen

Een onnatuurlijke geforceerde lach brengt geen meerwaarde aan een foto. Denk aan leuke grappige dingen. Hierdoor komt je lach (en jijzelf) veel spontaner over.

Kijk rond je

De locatie, fotograaf, … Allemaal externe dingen die bijdragen aan de foto. Kijk rondom als je niet voor een verkeersbord staat of voor een boom met veel takken. Je wilt niet dat er iets uit je hoofd komt groeien op de foto hè?

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content