Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

 4. Je gebruikt wegwerpmesjes met maar één of twee mesbladen.

5 fouten die je maakt wanneer je je benen scheert

Benen scheren: het is één van de weinige redenen waarom we af en toe een jongen zouden willen zijn (naast rechtstaand plassen en geen maandstonden, of course). Maar het gevoel van gladde, pas geschoren beentjes is té fijn om het te laten. Pas op dat je deze fouten niet maakt, en je scheerhaat zal al heel wat minder zijn. Have a nice shave!

1. Het is het eerste wat je doet wanneer je in de douche of bad stapt.


Je benen scheren doe je best als laatste stap van je douche. Je haartjes zullen zachter en dus makkelijker te scheren geworden zijn als je al een kwartiertje onder het warme water staat.

2. Je doet het ’s morgens.


Om een of andere reden zou ’s avonds scheren je zachtere benen bezorgen. En willen we dat niet allemaal?

3. Je scheert droog.


Je voelt waarschijnlijk ook wel dat droog scheren niet zo aangenaam is, maar toch doe je ’t wanneer je weinig tijd hebt. Helaas verhoog je de kans op sneetjes en irritatie op die manier, en dat ziet er achteraf absoluut niet uit. Ook een blok zeep is geen goed idee, want die droogt je huid uit. Als je geen scheergel hebt, kan je best een beetje conditioner gebruiken.

 4. Je gebruikt wegwerpmesjes met maar één of twee mesbladen.


Als je op reis bent, kan je even terugvallen op de goedkope wegwerpscheermesjes. Maar voor thuis gebruik je beter een deftig scheermesje met zeker vier mesbladen. Die scheren veel beter op moeilijke plekken zoals de knieën – die hatelijke knieën! – en zorgen voor een zachter resultaat. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk je mesje op tijd te vervangen. Eigenlijk begint het na vijf à tien scheerbeurten al botter te worden, maar laat ons stellen dat als je merkt dat je meerdere keren over een klein stukje moet gaan om alles weg te krijgen, je aan een nieuw toe bent.

 5. Je scheert eerst van beneden naar boven.


Het is belangrijk dat je eerst scheert in de richting waarin je haartjes groeien, en dat is naar beneden. Als je een gevoelige huid hebt (en dus snel last hebt van irritatie), scheer je best zelfs helemaal niet in de andere richting. Als je echt perfect geschoren beentjes wil en dus tegen de richting van je haren in wil shaven – wat het risico op sneetjes en irritatie verhoogt – breng je best een nieuwe laag scheergel aan. Bovendien is het niet zo dat in lange stroken scheren – zoals de meisjes in de reclame – een beter resultaat heeft. Je scheert beter in korte stukjes, zonder te hard te duwen op je mes.

Meer body:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '