Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze theesoorten moet je drinken om te vermageren, voor een egale huid én als je last hebt van stress

Op een koude winterdag zoals vandaag gaat er niets boven een warme kop thee. Normaal gezien kiezen we voor onze favoriete smaak zonder hier lang bij stil te staan, maar wist je dat elke theesoort zo zijn eigen voordelen heeft? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.


Kan je wel een oppepper gebruiken of wil je juist kalmeren? Dan kan een kopje thee vaak de oplossing zijn, maar elke theesoort heeft zo zijn eigen effect. Om het kiezen een stuk makkelijker te maken, hebben wij alles in een handig overzichtje gegoten.

  • Wil jij je ochtend meteen goed beginnen? Ga dan voor een kopje zwarte of groene thee. Beide soorten bevatten cafeïne en geven je een kalm en alert gevoel.
  • Als je last hebt van een middagdipje, kies je beter voor groene thee die extract van ginkgo biloba (een geneeskrachtige boom uit China) bevat. Deze thee gaat niet alleen je prestaties verbeteren, maar ook je geheugen optimaliseren.
  • Na een zware work-out schenk je best een kopje zwarte thee uit. Zwarte thee is namelijk rijk aan kalium, wat op zijn beurt bevorderlijk is voor spierherstel.
  • Om stress te verminderen haal je dan weer best groene thee, lavendelthee of kamillethee in huis. Lavendel en kamille staan bekend als kalmerende kruiden en zijn daarom ideaal om je stressniveau te laten dalen.
  • Kom je maar moeilijk in slaap? Kies dan voor kamillethee of thee die extract van valeriaanwortel bevat. Beide theesoorten werken kalmerend en valeriaanwortel is bovendien een ingrediënt dat vaak voorkomt in slaapsupplementen.
  • Wie graag wil vermageren, koopt dan weer best pepermuntthee of paardenbloemthee. Deze laatste helpt om het overtollige vocht in je lichaam af te drijven en helpt bij het verteringsproces. Ook pepermuntthee draagt bij aan een betere vertering en werkt eveneens hongerstillend.
  • Wil je graag een mooiere huid? Rooibosthee en groene thee helpen beide tegen acne, puistjes, zonnebrand en andere oneffenheden in je gezicht.
  • Last but not least: als je last hebt van je maag, drink dan paardenbloem- of gemberthee. Gember kalmeert je maag en zoals hierboven gemeld helpt paardenbloemthee bij je vertering.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '