Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Je herkent ze sowieso!

Dit zijn 7 lastige nadelen aan borsten hebben

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Als je al borsten hebt, heb je je sowieso ooit al eens afgevraagd waarom we die toch hebben gekregen. Er zijn soms zo veel nadelen aan verbonden dat je ze af en toe vervloekt. We know the struggle! Wij kwamen namelijk op 7 lastige dingen verbonden aan de rondingen.


Het is natuurlijk belangrijk om je lichaam te aanvaarden en je borsten horen daarbij. Eerlijk gezegd zouden we ze voor geen geld ter wereld willen inruilen. Ze maken ons tot wie we zijn. Toch zal geen enkele vrouw ontkennen dat er ook minpuntjes aan verbonden zijn. Wij lijstten ze voor je op, zodat je weet dat je niet alleen bent en je ook niets hebt om je over te schamen.

1. Hemdjes met knoopjes dragen is soms onmogelijk


Bij de ene maat springen de knoopjes open en gaapt er een gat in je hemd, bij de andere maat heb je precies een mannenmodel aan. Je vindt nooit een bloesje dat voor je borsten perfect is.

2. Soms doen ze pijn tijdens je maandstonden


Sommige meisjes hebben last van pijnlijke of gevoelige borsten tijdens hun regels, anderen helemaal niet. Als jij bij de ongelukkigen zit, weet je vast wel wat we bedoelen. Het is verschrikkelijk!

3. Ongepast gedrag is standaard geworden


Of nu vreemde mannen op straat ernaar staren of een vervelend familielid een ongepaste opmerking over je boezem moet maken: leuk is het niet. Awkwaaaard!

4. De perfecte beha vinden, is een hele opdracht


Wij dragen ondertussen al tien jaar een beha en hebben nog steeds niet de juiste maat of de perfecte pasvorm gevonden voor onze boezem. Een beha kopen is waarschijnlijk het moeilijkste om te vinden voor een vrouw, zeker als je dan nog eens budgetproof wil shoppen. Voor meisjes met zware borsten is dat bijna onmogelijk. Je moet nu eenmaal investeren om je borsten goed te ondersteunen.

5. Ze zitten in de weg zitten


Je kan nergens naartoe zonder beha, want dan zie je alles bewegen. Op je buik slapen is ook een hele uitdaging geworden sinds ze gegroeid zijn.

6. Je vindt vaak kruimels tussen je boezem


Een koek eten zonder achteraf nog restjes te vinden tussen je borsten? Onmogelijk!

7. Je zweet overal


Zweet onder én tussen je borsten tijdens de warme zomermaanden is standaard geworden. Welke maat ze ook hebben: als je er hebt, heb je ook last van zweet.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '