Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Dit is dé manier om een verkoudheid te voorkomen

Heb je last van een verstopte neus, voel je al een kleine pijn in je keel of wordt die hoofdpijn beetje bij beetje erger? Het is dan wel de tijd van het jaar, maar daarom moet je nog niet zomaar een verkoudheid ondergaan. Voorkomen is beter dan genezen, en het is heel eenvoudig. 

Bacteriën zijn overal 

De bacteriën die ons verkouden maken, zijn overal. Het is dus héél moeilijk om ze te omzeilen. De beste manier om een verkoudheid te voorkomen is heel eenvoudig: we moeten simpelweg voldoende slapen

 

Goed geslapen?

Wie niet voldoende uitgerust is, is vatbaarder voor een verkoudheid. Maar wanneer zijn we dan voldoende uitgerust? Hoeveel uur moet je minstens slapen om een verkoudheid te voorkomen? Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer dan zeven uur per nacht slapen, minder kans maken om verkouden te worden dan mensen die zichzelf maar vier à vijf uur per nacht rust gunnen.   

 

Een logische verklaring  

Wie daar een logische verklaring voor wil, hoeft niet ver te gaan zoeken. Het is heel simpel: een uitgerust lichaam heeft meer energie en zal zich gemakkelijker kunnen verdedigen tegen bacteriën en virussen. Je blijft dus beter niet te lang op en geeft je lichaam liefst de rust die het nodig heeft

 

 

Wil je graag meer lezen? 

Ben jij geen ochtendmens? Hier zijn 19 manieren om 's morgens vrolijker op te staan.

De wetenschap is weer een stapje verder: kunnen drie glazen champagne per week dementie voorkomen?

Neem je niet graag het openbaar vervoer? Denk toch nog maar eens na, want reizen met het openbaar vervoer is goed voor je gezondheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '