Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Het belangrijkste aan sporten is: het graag en regelmatig doen

Deze oefeningen helpen je de meeste calorieën te verbranden

Sommige oefeningen vragen veel tijd en zijn écht niet leuk. Je moet iets vinden dat voldoet aan de behoeften van je lichaam, iets wat je leuk vindt én een oefening vinden die genoeg verschil gaat maken voor je gezondheid. Mert deze tien oefeningen verbrand je calorieën op een leuke manier.

1. Rolschaatsen

Met rolschaatsen verbrand je 683 calorieën per uur. Haal die oldskool rolschaatsen dus maar snel uit de kast en trommel je vriendinnen op voor een paar toertjes door het park. 

 

via GIPHY

 

2. Basketballen

Een wedstrijdje basketbal doet je zo'n 728 calorieën per uur verbranden. Ideaal op een familie- of vriendenweekend. Of gewoon op een namiddagje op het plein bij jou in de buurt. 

 

3. Rugby

Kijk uit dat je er geen blauwe plekken of pijnlijke rug aan overhoudt, maar met rugby verbrand je zo'n 728 calorieën per uur. Een ideale sport om te werken aan je gezondheid en je enorm hard te amuseren!

 

via GIPHY

 

4. Tennis

Met een wedstrijdje tennis met je beste vriendin of lief verbrand je zo'n 728 calorieën per uur. Klaar om de nieuwe Serena Williams te worden?

 

via GIPHY

 

5. 8 km lopen

Door zo'n 8 km te lopen, zou je 755 calorieën verbranden. Loopschoentjes aan en gaan!

 

6. Trappenlopen

Dit is zeker iets wat je elke dag minstens één keer doet. Op kantoor, in je appartement, in huis, in het station… Als je dit een uurtje doet, verlies je zo'n 819 calorieën. Strekken die beentjes!

 

via GIPHY

 

 

7. Crawl zwemmen

Crawl zwemmen is beter dan schoolslag of vlinderslag, je verbruikt zo'n 892 calorieën per uur. Dit maakt een bezoekje aan het zwembad nog 892 keer leuker natuurlijk.

 

8. Teakwondo

Get out your inner fightchick en verbrand zo'n 937 calorieën per uur

 

via GIPHY

 

9. Touwtjespringen

We deden het allemaal toen we klein waren en nu blijkt het ook nog eens de intensiefste oefening van deze lijst te zijn! Met een uurtje touwspringen verbrand je 1074 calorieën. En geef toe, we can do this all day, every day. 

 

via GIPHY

 

10. 12 km lopen

Met 12 km te lopen verliezen we ook 1074 calorieën. Je moet wel snel en intensief lopen. Wij verkiezen dan toch liever het springtouw, ahum.

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '