Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Waar is die chocola?!

De verrukkelijkste chocoladeadresjes

Toeristen komen speciaal langs voor onze wereldberoemde chocolade. Tijd dus voor een snelle update van meeste originele chocoladeadresjes.

1. Chocoladewandelingen
De leukste manier om een stad als Brussel of Antwerpen beter te leren kennen? Maak een chocoladewandeling. Een gids neemt je op sleeptouw langs bezienswaardigheden die iets met chocolade te maken hebben en vertelt je intussen spannende anekdotes.
Uiteraard hoort er ook een proeverij bij.
www.inandout.be
www.polymnia.be
www.antwerpconnection.com 

2. Funky planeet
De leukste artisanale chocoladevormen van België… Bij Planète Chocolat koop je een doos chocoladestukjes, waarmee je het gezicht van Romeo of Julia in elkaar kunt puzzelen. Er zijn klassieke smaken, maar ook originele ‘ruikers’ met kumquat of kruidnagel en citroen. Elke zaterdag en zondag is er om 16u een demonstratie in het minichocolademuseum.
Lombardstraat 24, 1000 Brussel, 02/511.07.55,
www.planetechocolat.be.

3. Slaap & snoep
Puur genot. In dit prachtige huis zit je in de retro sfeer van Parijs in de jaren 30. Bon-Bon Jour is een winkel met verbruiksruimte, waar je ambachtelijke pralines en ouderwets snoep koopt of een van de 32 smaken chocolademelk proeft. Bon-Bon Nuit is de b & b mét wellnessruimte. Ook als je hier niet logeert, kun je er een beautybehandeling – al dan niet met chocola – reserveren.
Victoriestraat 30, 2300 Turnhout, 0494/78.88.37,
www.bonbonjournuit.

4. De Zavel
Wie helemaal uit de bol wil gaan, kan zich uitleven in Brussel. Op de Grote en Kleine Zavel barst het van de praliniers en meester-chocolatiers, van de Côte d’Orboetiek, Godiva, Neuhaus en Leonidas, tot hofleverancier Wittamer en meester-createur Pierre Marcolini.
www.cotedor.be
www.marcolini.be
www.wittamer.be

5. Chocoladebar
De roots van chocolade liggen bij de Maya’s en Azteken, waar het een heilige drank was. Reden genoeg om een chocoladebar naar Quetzal te noemen, de Azteekse god.Hier kom je voor chocolademelk in kleuren van wit tot zwart, met slagroom, kaneel of spicy chili. Ook chocoladecocktails, milkshakes, chocolat glacé, chocoladefondue en veel soorten koffie en thee.
Sint-Pietersnieuwstraat 99, 9000 Gent, 09/224.15.27
en
Lijnwaadmarkt 11, 2000 Antwerpen, 0494/793.893,
www.chocoladebar.be.

6. Fancy én fairtrade
De nieuwste trend in chocoladeland: cacaobonen uit één bepaalde streek gebruiken omdat ze hun eigen smaaknuance hebben. Bij Centho maakt chocolatier Geert Decoster unieke originepralines met smaken uit Papoea, Java of Tanzania. Of probeer je toch een spannende combinatie met peper en mango, wasabi en kokos of bloemenhoning uit de Alpen? Centho gebruikt trouwens zo veel mogelijk fairtrade cacao.
Veeweidestraat 3, 3080 Duisburg (bij Tervuren), 02/767.07.74,
www.centho-chocolates.com.

7. Een marcelleke voor Vanthilt
Designerschoenen voor het modemuseum, een ‘marcelleke’ voor Marcel Vanthilt, handtassen, kerstballen… Het zijn een paar voorbeelden van wat meesterchocolatier Patrick Mertens van Boon maakt. Hij combineert ook chocolade met frisse rozenblaadjes of citroengras, met warme currycaramel of zwarte pe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '