Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Forever young.

Dé reden waarom twintigers zich maar niet volwassen voelen

Voel jij je ook forever young? Niks om je zorgen over te maken! Een studie heeft namelijk aangetoond waarom twintigers zich maar niet volwassen voelen. Benieuwd hoe dat komt en op welke leeftijd we het wel beseffen?

De studie vroeg aan 2000 personen om te vertellen bij welke levensgebeurtenissen ze zich volwassen voelen. De meerderheid van de testpersonen (64%) gaf aan dat ze zich pas als een volwassene voelen wanneer ze een huis kopen. Op de tweede plaats met 63% kwam kinderen krijgen en trouwen stond op de derde plaats met zo’n 52%. Andere belangrijke gebeurtenissen waren pensioensparen en het aangaan van een levensverzekering.

 

Waarom voelen twintigers zich dan momenteel nog niet volwassen? 42 % voelt zich nog niet volwassen omdat ze nog steeds bij hun ouders wonen of omdat ze langer thuis blijven wonen (36%)  dan normaal is. 31% van de testpersonen speelt nog graag computerspelletjes en 30% kijkt nog graag naar kinderfilms. Bovendien heeft ook 28% van deze jongeren angst voor de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met volwassen zijn.

 

De testpersonen waren allemaal meerderjarig en het onderzoek werd uitgevoerd door een Britse verzekeringsmaatschappij Beagle Street. Wanneer voelen we ons dan wel volwassen? Als we 29 zijn, beseffen we dat we niet langer 'kind' zijn.

 

Nog meer leuke onderzoeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '