Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En hoe warm mag dan wel?

Daarom mag je echt niet te warm douchen

Niets doet zo'n deugd als een lekker warme douche na een lange dag. Zeker nu het buiten wat frisser wordt. Maar is in zo'n warme – of zelfs hete? – straal staan wel goed voor jou?

Te warm douchen kan negatieve gevolgen hebben voor je huid en haar. Heet water neemt de natuurlijke oliën weg van je huid, waardoor die droger wordt. Dat kan leiden tot een rode en jeukerige huid. Mensen met psoriasis of eczeem moeten dus extra goed opletten.

 

Net hetzelfde gebeurt met de oliën in je haar, waardoor het ook droger wordt. Bovendien kan bij gekleurd haar je haarkleur sneller vervagen als je het vaak onder te warm water wast.

 

Maar wat is dan te warm?

Elk lichaam is natuurlijk anders en bepaalde huidtypes bevatten van nature meer olie. Een exact cijfer is dus moeilijk mee te geven, maar temperaturen boven de 38 graden zijn af te raden. Voor je gelaat is warm water wel goed om de poriën te openen en beter te reinigen, maar dan hou je het beter plaatselijk. Onthou dus: beter douchen onder koud (euh, liever niet) of lauw water dan heet.

 

Benieuwd of je beter 's morgens of 's avonds een douche neemt? Lees het antwoord hier. En seks onder de douche is niet altijd een makkie, zo blijkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '