Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Mike Dorner via Unsplash

AHA: je zou je blauwe plekken kunnen laten verdwijnen door de helende kracht van bananen

Wie af en toe onhandig is, krijgt geregeld te maken met blauwe plekken. Het kan enorm vervelend zijn als je plots met een zo’n gekleurde plek op je arm, been of ander lichaamsdeel zit. Gelukkig hebben wij een lifehack gevonden waardoor de plekken zouden verdwijnen.


Dat bananen goed voor je zijn, is geen geheim. De vrucht zit vol vezels en voedingsstoffen die je celvernieuwing stimuleren. En ook op andere vitale functies hebben ze een invloed: een bevorderde werking van het hart, een verbeterde geestelijke gezondheid en je gaat er zelfs beter door zien. Het zijn bovendien de ideale energieboosters, waardoor ze perfect zijn als ontbijt of tussendoortje.

Trucje van de oma


Wanneer je een banaan hebt gegeten, houd dan zeker de schil bij de hand. Als je een blauwe plek hebt, kan die bananenschil namelijk de blauwe kleur van de plek wegnemen. Wrijf de binnenkant van de schil gedurende tien tot dertig minuten over de blauwe plek. Tegen het einde zou het zelfs volstaan om ze er gewoon op te laten liggen. Uitproberen maar!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '