Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

BEWEZEN: zoveel kilometer moet je wekelijks lopen om gewicht te verliezen

Het bikiniseizoen is in zicht en je trekt je loopschoenen wat vaker aan. Om fit te worden, maar eerlijk gezegd ook om enkele kilootjes te verliezen. Een nieuwe studie, gepubliceerd in 'The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness', zegt dat het aantal kilometers dat je loopt per week het belangrijkste is om gewicht te verliezen. En dat zijn er – hallelujah – helemaal niet veel. Vijf om precies te zijn.

Voor de studie ondervraagden Belgische onderzoekers 538 beginnende lopers. Ze vulden een vragenlijst in over hun eetpatroon en hun motieven om te lopen. Daarna maten de onderzoekers hun percentage lichaamsvet. Ze kregen ook een GPS-toestel om hun aantal gelopen kilometers te tracken. De respondenten kregen verder geen aanwijzingen of een trainingsschema opgelegd. Pas een jaar later moesten ze een nieuwe vragenlijst invullen en werd hun percentage lichaamsvet opnieuw gemeten.

 

De resultaten

Wat bleek? Respondenten die consistent ongeveer vijf kilometer per week (of meer) hadden gelopen én tegelijkertijd op hun eten hadden gelet, waren het meeste lichaamsvet kwijt. Hun dieet bestond uit gezonde salades, veel rauwe groenten, minder wit brood en ze bleven weg van snoep, fastfood en frisdrank. Dit effect was enkel zichtbaar bij mensen die met het doel 'gewichtsverlies' liepen. Bij mensen met een ander doel was dit effect niet zichtbaar. Weer een reden om je in te schrijven voor die 5 kilometer-loopwedstrijd?

 

Lees ook:

5 efficiënte work-outs waar je lichaam écht baat bij heeft

BEWEZEN: dit is de beste oefening om buikvet kwijt te raken

Word slank door juist te sporten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '