Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Thank God!

BEWEZEN: zo geraak je van je spinnenangst af

Heb jij ook de pest aan die kleine harige, kriebelige beestjes met acht poten. No worries, want volgens wetenschapper Paul Siegel is er wel degelijk een oplossing tegen onze spinnenfobie. 

Voor het onderzoek zocht Paul Siegel, wetenschapper aan de universiteit in New York, 21 jonge vrouwen met arachnofobie. Hij liet deze vrouwen foto's van bloemen zien, maar na een tijdje verscheen er heel snel een foto van een spin. De hersenen van de testpersonen werden nauwlettend in de gaten gehouden. 

 

Resultaat? 

De foto's van de spinnen waren zo snel weer weg, dat de vrouwen zich niet eens bewust waren van de spinnen. Dus een snelle flits van je grootste angst is veel efficiënter dan een langdurige confrontatie. Volgens Paul Siegel kunnen we van onze angst afraken als we de spin zonder enige waarschuwing te zien krijgen. 

 

Mensen met een fobie kunnen van hun angst afraken als ze zich in eerste instantie niet bewust zijn van het 'gevaar'. Ze hebben geen besef van de confrontatie en stilaan zal de angst verminderen. 

 

Proef op de som

 

Hieronder vinden jullie verschillende afbeeldingen van bloemen, maar plots zal er ook een klein spinnetje tevoorschijn komen. Schrik jij na – na herhaling – niet meer van de spin of voel jij het nog even hard kriebelen? 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '