Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

En er is nog slechter nieuws...

HELP: de spin is weer overal aanwezig

Het is weer spinnentijd. IEUW! Zie jij de beestjes ook meer en meer, groot of klein, dik of dun? En nee, spinnen zitten niet alleen in onze tuin: ook in huis zien we ze verschijnen. Gillen is toegestaan!

Slecht nieuws voor diegenen die arachnofobie hebben, mezelf inclusief. Want het is weer spinnentijd en helaas valt daar niets aan te doen. Dat vertelt Jorg Lambrerchts van Natuurpunt aan Het Nieuwsblad. 

 

Volgens Jorg komen de spinnen niet opzettelijk bij ons binnen. Ja ja... 

 

Heel wat spinnen belanden in de herfst toevallig in huis omdat ze op zoek zijn naar wijfjes, maar die zitten meestal verscholen in stoffige ruimtes.

 

Ramen en deuren sluiten

 

Verschijnen ze dan niet om ons bang te maken? 'Spinnen zien heel slecht en reageren enkel op trillingen', vertelt Jorg. 'Daarom vluchten ze vaak in paniek weg en zie je ze lopen.'

 

De meeste spinnen in België zijn in theorie 'braaf'. Ze bijten niet en vormen geen bedreiging voor de mens. En toch zijn veel mensen bang voor dit achtpotige dier.

 

Let op, hier komt een foto. 

 

 

Spin

 

'Er zijn geen gouden tips om spinnen buiten te houden, maar als je de kans wil verkleinen, is het raadzaam om ramen en deuren goed af te sluiten en je huis vaak te poetsen. Spinnen houden niet van kraaknette ruimtes.'

 

Wij zijn alvast onze bureau aan het afstoffen.

 

via GIPHY

 

In bad 

 

Jorg heeft ook goed nieuws. 'Vaak zit er een spin in je badkuip. Dat komt omdat ze er gewoon zijn in gevallen. Ze leven dus niet in het afvoerputje.' Halleluja!

 

'Spinnen zijn extreem bang van mensen en daarom zitten ze niet expres in je huis. Zet een potje over het dier en schuif er een kartonnetje onder. Zo kan je het dier makkelijk buiten zetten. Die spin zie je nooit meer terug, maar de dag erna kan er wel een ander verdwaald mannetje opduiken.'

 

Maar daar is alweer het slechte nieuws. De hooiwagen #miekelangepoot zit wél bewust binnen. 'Ze houdt van de warmte.' Wij zien ze toch liever buiten dan binnen.

 

Voel jij het nu ook overal kriebelen? 

 

via GIPHY

 

Bron: Het Nieuwsblad 

 

Lees ook: 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '