Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Proost!

BEWEZEN: rode wijn drinken is even gezond als sporten

Zeg je fitnessabonnement maar op, hang je loopschoenen aan de haak en annuleer je volgende zwemsessie. Een glas rode wijn blijkt namelijk even goed te zijn voor je gezondheid als een rondje sporten. Proost!

Sporten is goed voor je gezondheid, hebben ze ons altijd geleerd. En dat is ook zo. Maar nu is er ook goed nieuws voor de sporthaters onder ons. Zo is een glas (rode) wijn per dag even gezond als een uurtje sporten in de fitness. Tot die conclusie kwamen onderzoekers aan de Canadese University of Alberta.
 

A glass of wine a day

Resveratrol heet de substantie die verantwoordelijk is voor al die goeie effecten. En de stof zit niet alleen in rode wijn. Ook noten en druiven bevatten 'resvadinges'. Resveratrol bevordert je fysieke inspanningen, is goed voor de werking van je hart én het is bovendien goed voor je spieren. Je traint je armspieren trouwens dubbel zo hard wanneer je telkens je glas op en neer beweegt.

 

Toch is de kans klein dat je dokter je binnenkort een wijnkuurtje voorschrijft. Alcohol heeft immers ook wat nadelen... Maar toch onthouden wij dat rode wijn drinken goed is voor je gezondheid. En daar klinken we maar al te graag op. 😉

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '