Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

En als kind dacht je nog dat al dat afwassen en stofzuigen niks opbracht!

BEWEZEN: kinderen die huishoudelijke klusjes doen, worden succesvoller

Werd jij als kind tijdens de vakantie ook altijd wakker met een to-dolijstje op tafel? Je humeur zakte toen onmiddellijk naar het dieptepunt, maar volgens opvoedingsexperte Julie Lythcott-Haims hebben kinderen die helpen in het huishouden een grotere kans op een succesvol leven. Thanks, mom!


Stofzuigen, je kamer opruimen, de was ophangen en de afwasmachine leeghalen. Yep, tijdens je kinderjaren kon je dat to-dolijstje wel vervloeken, want vakantie was nu eenmaal vakantie, toch? Helaas strooide mamalief af en toe roet in het eten met die huishoudelijke taken. Maar wat blijkt? Die taken hebben net een positieve invloed op ons leven gehad, want volgens opvoedingsexperte Julie Lythcott-Haims staan kinderen die helpen in het huishouden later succesvoller in het leven.

Positieve invloed


Dat vertelde de opvoedingsexperte in een recente Ted Talk. Voor haar uiteenzetting liet ze zich inspireren op een langetermijnstudie van Harvard. Volgens die studie is het net een goede zaak om je kinderen op jonge leeftijd aan het werk te zetten in het huishouden, want dat is goed voor hun ontwikkeling.

‘Hoe vroeger je je kinderen bij het huishouden betrekt, hoe sneller ze spontaan het heft in eigen handen zullen nemen’, vertelt Julie Lythcott-Haims. ‘Ze zullen ook vaker het initiatief nemen om zelfs die vervelende taken aan te pakken.’ Kinderen die bijna nooit de handen uit de mouwen hebben gestoken, laten spontaner iets liggen en zien minder snel werk in hun volwassen leven.

Dus, liefste kinderen, wees de volgende keer blij met zo’n to-dolijstje. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het goed uitpakt voor je!

https://giphy.com/gifs/fullerhouse-reaction-full-house-fuller-d3bStpwcUNfeaXle

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '