Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© veer

Cheese, please.

Bewezen: je kan verslaafd zijn aan kaas

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Een Pizza Quattro Formaggi, pasta met kaassaus, boterhammetjes met kaas, Babybel, raclette,... Loopt het water je in de mond? Dan ben jij misschien wel kaasverslaafd. Want het is bewezen: er bestaat zoiets als een kaasverslaving.

Een recente Amerikaanse studie voerde onderzoek naar mogelijke voedselverslavingen bij meer dan 500 participanten. De resultaten waren enigszins verrassend.

 

De resultaten wezen uit dat bewerkte voeding en voeding met een hoog vetgehalte een grote kans hebben om uit te groeien tot een verslaving. Hoe meer vet het voedsel dat je eet bevat en hoe meer het bewerkt wordt, hoe meer je er dus verslaafd aan kan raken.

 

Daarenboven bevat kaas ook de proteïnesoort caseïne. Caseïne triggert de dopaminereceptoren waardoor je je gelukkig gaat voelen. Ook bij een verslaving zoals drugs gebeurt dit tijdens gebruik. Hierdoor ontstaat een gelukzalig, verslavend gevoel.

 

Een kaasverslaving bestaat dus écht. Of er ooit kaasafkickklinieken gaan komen is nog maar de vraag. Nu heb je alleszins wel een excuus om het ganse kommetje kaas over je spaghetti bolognaise te kieperen. You're welcome.

 

 

 

ka

© Giphy

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '