Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Bewezen: een ronde kont is gezond

Kim Kardashian. Beyoncé. Jennifer Lopez. De gemeenschappelijke deler? Een ronde kont. En maar goed ook, want wetenschappers zijn het erover eens: een ronde kont is goed voor je.

Wie een poep heeft die groter is dan gemiddeld, heeft een betere gezondheid. Tot die conclusie kwamen wetenschappers van de universiteit van Oxford.

 

Het vet op onze dijen en billen zorgt namelijk voor de productie van hormonen die suiker verwerken, waardoor je minder kans hebt op suikerziekte, een hoge cholesterol en hartaandoeningen.

 

Wie daarentegen met een zwaarder buikje kampt, loopt meer risico op gezondheidsproblemen die samenhangen met obesitas. Het voordeel van buikvet is wel dat je het sneller kan verliezen. Maar... bij dat gewichts- en vetverlies komen er heel wat cytokinen vrij, een soort proteïne die boodschapper speelt tussen je cellen. Die proteïnen worden gelinkt aan hartaandoeningen, diabetes en obesitas. 

 

Bilvet is stabieler en maakt dan weer minder van die cytokinen vrij. Dat wil jammer genoeg ook zeggen dat je er moeilijker van afgeraakt, maar tegelijkertijd is het net daarom veel minder schadelijk voor je gezondheid.

 

Lees ook:

9 problemen van vrouwen met een volle kont

Dit deed Cheryl Cole met haar achterste

Zo ziet de kont van échte vrouwen eruit

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '