Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

It's poop o'clock!

BEWEZEN: dit is het beste tijdstip om een ‘nummer twee’ te doen

We hebben allemaal onze dagelijkse routines: opstaan, eten, badje nemen, de krant lezen, en ja, we moeten ook af en toe kaka doen. Nu we het er toch over hebben (goeie overgang hé), is er een perfect tijdstip om een nummer tweetje te doen?

Morning glory

Dr Kenneth Koch vertelde aan Women's Health dat het beste tijdstip om naar 'het groot toilet' te gaan voor de meeste mensen 's ochtends is. Waarom? Omdat 's nachts je spijsvertering al het voedsel dat je die dag at, verteert. Als je 's ochtends wakker wordt, is die pasta carbonara van gisteravond al door je lichaam gepasseerd en klaar om… naar buiten te komen. Dat verklaart waarom je lief altijd het toilet gijzelt nadat de wekker is afgegaan.

 

Als je 's ochtends geen nummer twee doet, is dat volkomen normaal. Er bestaan verschillende poepplanningen. Sommige mensen bezoeken het kleinste kamertje 1 keer per week, anderen 3 keer per dag. Da's oké, jij moet je er goed bij voelen.

 

The long and windy road

Maar regelmaat kan een issue zijn. Als je laat bent opgestaan en je geen ochtendontlasting hebt gehad, kan dat je darmen danig in de war brengen. Het menselijk lichaam houdt van routine, dus een kleine verandering kan zorgen voor flatulentie (lees: scheetjes), een opgeblazen gevoel, en onregelmatige stoelgang.

 

Take your time

Belangrijk: neem je tijd op het toilet, welk tijdstip het ook is. Eet je ontbijt op je gemak, laat je darmen in actie schieten en ga een Flair lezen op het toilet. Daar is niets vies of jakkie aan. Je moet altijd denken: Beyoncé of Koningin Mathilde doen het ook. Blijf trouw aan je routines en je zal je klok kunnen gelijkzetten op jouw wc-bezoekjes.

 

Poepulair

Eten speelt ook een grote rol in je poeppatroon. Kies voor voedingswaren die je darmen de assist geven om te scoren op het toilet. Vezels, fruit, koffie en groenten houden je darmen in beweging. Als je houdt van regelmaat, kies je elke ochtend best voor een vezelrijk ontbijt. En koffie natuurlijk.

 

Interessant hé. En we hebben maar één keer kaka gezegd. Allez, twee keer dan. Keep Calm & Poop On, vriendjes.

 

Nog meer wetenschappelijke feitjes:

BEWEZEN: dit is de ideale leeftijd om te trouwen

BEWEZEN: je lengte heeft invloed op wie je aantrekkelijk vindt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '