Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We luisteren...

BEWEZEN: dit is de beste oefening om buikvet kwijt te raken

Als je één ding aan je lichaam zou veranderen, is het jouw 'penske'. Je weet wel: dat rolletje buikvet dat over je broek rolt als je gaat zitten. Buikvet is hardnekkig vet. Zelfs als je vermagert, verdwijnt het niet als eerste. Volgens een recent onderzoek bestaat er wel één oefening die je buikvet zou doen verdwijnen.

Science says

Buikvet of visceraal vet is niet alleen een doorn in ons oog, het is ook nog eens bijzonder ongezond. Het vet bevindt zich in onze buikholte en omringt een aantal belangrijke organen. Daarom gingen onderzoekers op zoek naar een doeltreffende methode om er vanaf te raken.

 

In een onderzoek, dat werd gepubliceerd in de Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, moesten de respondenten vier work-outs per week doen met verschillende types oefeningen. Sommigen deden cardio- en krachtoefeningen, anderen deden hoge intensiteit interval trainingen (HIIT).

 

Hi(i)t the gym

Uit de resultaten bleek dat de HIIT-work-outs het meest effectief waren. De groep die deze oefeningen deed, verloor het meeste gewicht, maar ook het meeste centimeters aan hun buik. Hun buikvet of visceraal vet was aanzienlijk verminderd ten opzichte van de andere groepen. Daarbovenop vertoonde deze groep ook een toename van cardiorespiratoire fitheid. Hun physique was on fleek met andere woorden.

 

Hoe komt dit nu?

Volgens de onderzoekers drijf je jezelf makkelijker tot het uiterste in een HIIT-work-out omdat ze korter en intenser zijn. Hoge intensiteit interval trainingen bestaan uit een aantal intensieve intervallen gevolgd door een rustperiode. De intensieve periodes kunnen tussen vijf seconden en acht minuten duren en worden uitgevoerd op 80 à 95 % van jou geschatte maximale hartslag. Dat wil zeggen dat de intensiteit heel erg hoog ligt. In rustperiodes mikt men op een hartslag rond de 40 à 50% van je maximale hartslag. De training duurt 20 tot 60 minuten en  bestaat uit afwisselende intensieve periodes en rustpauzes.

 

Wil je ook van dat buikvet vanaf dankzij HIIT. Vraag dan raad in de sportschool of in de fitness.

 

Sport ondertussen zeker verder. Jij bent goed bezig! Kijk wel hier even na of je op de juiste manier sport. Als je sport tot je erbij neervalt en geen vooruitgang ziet in je spiermassa, dan doe je misschien iets verkeerd. Wist je trouwens dat wandelen ook al een prima work-out is. Je verbrandt er lekker veel calorieën mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '