Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

We wisten het wel!

BEWEZEN: comfortfood maakt je echt gelukkig

Als we triestig zijn, grijpen we vaak naar eten. Het maakt alles namelijk beter. Alleen hebben we er achteraf vaak spijt van, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig. Een recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat comfortfood je wel degelijk gelukkig maakt. Kom maar op met die chocoladerepen!

Jij en je lief hebben ruzie, je hebt een baaldag op het werk of het is gewoon die tijd van de maand. Hoe dan ook, it sucks. Gelukkig hebben we de oplossing voor ons slechte humeur al lang geleden ontdekt: eten. Wij kieperen een dubbele portie kaas over onze spaghetti, trekken vervolgens een zak chips open en nemen een extra stuk chocolade als dessert. Resultaat? Je voelt je al een stuk beter.


Het is niet de smaak die telt

Nu is het niet de smaak van die hemelse pasta die je een goed gevoel geeft; het heeft alles te maken met de geur ervan. Twee recente onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat er een link is tussen de geur van je eten en de positieve gevoelens die we eraan koppelen.
 

Uit een onderzoek van Jordan Troisi bleek dat de testpersonen zich minder eenzaam voelden als ze comfortfood gegeten hadden. Dat komt omdat we de smaak en geur van eten vaak associëren met geliefden en bepaalde herinneringen. Koos jij tijdens romantische restaurantbezoekjes altijd voor spaghetti? Dan ga je die schotel – wanneer je hem thuis klaarmaakt – associëren met positieve gevoelens. Het hoeft dus zelfs geen calorierijke maaltijd te zijn. Met andere woorden: heb je even een dipje en snak je naar een stuk chocolade? Voel je er dan niet langer slecht over en geniet er met volle teugen van!
 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '