Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Say hallelujah!

BEWEZEN: chocolade maakt je slim!

Chocolade maakt niet alleen gelukkig. Het heeft ook andere voordelen. Elke dag een stukje chocolade eten, heeft een positief effect op lange termijn. Dit blijkt uit volgend onderzoek. Een leuk nieuwtje waar wij alleen maar gelukkig van worden.

Personen die minstens een keer per maand een stukje chocolade eten, scoren beter op verschillende cognitieve testen. Zo was hun denkvermogen beter en konden ze ook beter problemen oplossen dan wie minder vaak chocolade eet. Het goede nieuws is dat het om eender welke chocolade gaat. Het hoef dus geen zwarte chocolade te zijn met minstens 70 % cacao in. Kom maar op met die paaseitjes, denken wij dan.

 

Wat maakt chocolade nu juist zo goed voor je? 

Deze heerlijke lekkernij bevat flavonols en dat heeft zo zijn voordelen. Je kan het ook terugvinden in bepaalde groenten, fruit én in wijn, en blijkt medeverantwoordelijk te zijn voor een beter geheugen en verhoogde concentratie.

 

Dit allemaal blijkt uit een studie van een universiteit uit Australië. Bovendien werd hetzelfde effect bevestigd door de universiteit van Maine, het Instituut voor gezondheid uit Luxemburg en de universiteit van Zuid-Afrika.

 

Less is more

Natuurlijk is het belangrijk dat je chocolade maar met mate eet. Het moet passen binnen een gezond voedingspatroon en bovendien moet je ook voldoende bewegen. Toch is het leuk om weten dat een klein stukje chocolade per dag zeker moet kunnen.

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '